Povežite se sa nama

Integracije

DPS: EK više nego jasna, Vlado Crne Gore – sjedi 1

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da je i zvanično otpočeo početak kraja ove Vlade Crne Gore, dokazuje i najnoviji izvještaj Evropske komisije. Negativne ocjene Brisela ukazuju da svakodnevne manipulativne igre i beskrupulozne laži predstavnika vlasti da se Crna Gora kreće u pravom smjeru i da njen progres nije zaustavljen, nijesu ništa drugo sem prazno hvalisanje i potcjenjivanje inteligencije građana. Jasno je da ne samo da domaća javnost ocjenjuje rad ove vlade kao katastrofalan, već je to zaključak i naših međunarodnih partnera, ocijenili su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

U dokumentu ja jasno istaknuto da je, kako su rekli u DPS-u, samonazvana „prva demokratska Vlada” u Crnoj Gori, često zakone donosila u okvirima ubrzanih procesa.

– O transparentnosti rada, kako sebe vole da nazovu, “najtransparentnije” izvršne vlasti svjedoči i nedopustivo izuzimanje javnih konsultacija u tim i takvim procesima. Da eksperti diletantski odrađuju svoj posao svjedoči i ocjena da mnoga ministarstva ne funkcionišu, uprkos praznim pričama njihovih čelnika koji se kunu u svoju stručnost i svoje znanje. Izvještaj konstatuje da nema „smislenog političkog dijaloga“, što je činjenica. I ne samo da on ne postoji između vlasti i opozicije, već danima svjedočimo o nefunkcionalnosti same vlasti, i nadgornjavanju njenih konstituenata, uz međusobna vrijeđanja – naveli su u toj partiji.

U DPS-u ističu da jedino što u Crnoj Gori besprekorno funkcioniše, jeste kadriranje po dubini zasnovano na političkoj pripadnosti pojedinaca podobnih za novu državnu vlast čime je, kako navode, neizmjerno ugrožen cijeli državni aparat.

– Brisel kritikuje izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kojim su sniženi uslovi za kompetentnost, nezavisnost i zapošljavanje državnih službenika zasnovano na zaslugama. Ne iznenađuje ova konstatacija, jer svjedočimo već godinu dana kako se udomljavaju rođaci, dalja familija, kumovi i prijatelji na pozicije za koje nijesu kompetentni, a zaslužili su ih samo zato što su bliski sa predstavnicima nove vlasti – naglašeno je u saopštenju.

Nova parlamentarna većina, kako kažu u DPS-u, deklarativno je stavila potpise na sporazum koji je podrazumijevao i posvećenost evropskom putu.

– Međutim, apostolski hor pod dirigentskom palicom premijera Krivokapića ekspertski je samo unazadio proces pristupanja Evropskoj uniji. Analizirajući briselski izvještaj, nameće se pitanje: Kuda je to krenula Crna Gora? Da im je uistinu stalo do Crne Gore, nakon ovakvog Izvještaja, u ime punih usta priče o časti i moralu, istupili bi iz ove i ovakve skalamerije koja funkcioniše samo onda kad ovoj državi radi o glavi – dodaje se u saopštenju.

Napominju da je Evropska komisija bila i više nego jasna.

– Za čelnike vlasti koji se prave da ne razumiju poruku: Vlado Crne Gore, sjedi (1) – zaključeno je u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije