Connect with us

Politika

Ista matrica, novi prevaranti

Published

on

Piše: Goran Popović

Milojko je u veliki be’ut. Ne zna koju bi sad prevaru smislio, kako bi uskladio svoju praznu populističku predizbornu priču o proevropskoj Crnoj Gori i boljem životu građana, a da istovremeno ispuni sve želje koje mu stižu od Vučića i Porfirija. Možda bi trebalo da se posavjetuje sa neprevaziđenim prevarantom i manipulatorom Dritanom, bez obzira što ga je, bar za sad, otpisao kao partnera u novoj vladi. Mada, u kakve se kuplerajske političke spletke Milojko upleo, teško da bi i brat Abaz bio od pomoći.

Dobili smo, dakle, nove prevarante za istu političku matricu koja vodi ka konačnom uništenju države Crne Gore i svih vrijednosti na kojima je ona sazdana. Evo, skoro dva mjeseca je prošlo od vanrednih parlamentarnih izbora, a Milojko je do sada uspio tek da smisli neke principe, kao osnovu za principijelnu lažavinu i političku trgovinu sa kleronacionalistima iz raspalog DF-a, koji su ovu zemlju u protekle tri godine već temeljno ojadili, sa njima bliskim Aleksom i još bližim električarem Jokovićem.

Da li će se Spajić oduprijeti pritisku Beograda?

Manjinske stranke i ostale proevropske političke subjekte Milojko kao da iz dana u dan sve više ignoriše. Što će crno čeljade, pritisli ga izgleda popovi ispod čijih mantija je u nekim parapolitičkim crkvenim jazbinama i izmilio na ovdašnju političku scenu. A bogomi i Vučić, Dačić, BIA… U svakom slučaju agonija se nastavlja, a epilog još nije na vidiku.

Prije nekoliko dana navršila se i godina od potpisivanja Dritanovog privatnog  „temeljnog ugovora“ sa Crkvom Srbije. Taj najsramniji čin, kojim je srpskim pravoslavnim talibanima predata sakralna i kulturna imovina Crne Gore, uz popriličan komad njene teritorije, bio je povod da  brat Abaz opet ponosno slavi taj najveći izdajnički poduhvat u našoj novijoj istoriji.

Da podsjetimo, 3. avgusta prošle godine je niskoleteći patrijarh sa bratom Abazom potpisao taj „temeljni ugovor“, u prisustvu onduliranog ministra pravde Kovača. No, da li je bilo tako?

Osnovanu sumnju, naime, otvara  „službena zabilješka” Dritanove i Filipove policije u kojoj stoji kako je „3. avgusta 2022. godine, u devet sati i pet minuta, sletio helikopter MUP-a Srbije iz kog su izašli putnici Perić Prvoslav i Sladojević Rade, nosioci diplomatskih pasoša Republike Srbije, te da (pazite sad!) “nasuprot navodima krivične prijave, u navedenom vazduhoplovu, nisu se nalazili njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački, Patrijarh srpski gospodin Porfirije i apostolski administrator Đakovačke eparhije“?!

Potpisivanje ”temeljnog ugovora” sa SS – najveća izdaja u modernoj crnogorskoj istoriji

Luđački performans sa kojim smo osuđeni da živimo u posljednje tri godine.

Kao što je i ovaj najnoviji sa Brđaninom. Dritan, Filip i ostali nesrećni članovi njihove vlade opet su donijeli odluku o smjeni direktora policije, da bi, je li, tako ispoštovali odluku suda. Ali nije poznato u dosadašnjoj pravnoj i političkoj praksi kako je moguće smijeniti direktora policije Brđanina koji to nije, jer je jednom ranije već smijenjen. I kako je moguće da se tako „poštuje“ odluka suda kojom je Brđanin trebalo da se vrati na poziciju direktora?!

Usput, sve to radi vlada koja je smijenjena prije skoro godinu. Baš su ga presrali, vala. No, kako bi rekao onaj Žika – svakom se desi, kasnije il’ pre, da nema više čime da se obriše…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije