Connect with us

Politika

Izvinjenja su u modi kod pokajnika iz DF-a

Published

on

Demokratski front (DF) jednostavno ne liči na sebe poslednjih dana. Ovaj neočetnički, velikosrpski, ekstremistički politički savez potpuno je promijenio stil djelovanja, i umjesto ulične tučnjave, čupanja mikrofona u Skupštini, vrijeđanja i prozivanja ’’crnogorskih ustaša i švercera’’, prešli su na kajanje i izvinjenja!

Taj trend je započeo Andrija Madnić – Rajo, svojim, sada već istorijskim predizbornim spotom u kojem se iskreno kaje za nešto što je donedavno smatrao za ’’biser’’ svoje političke karijere.

Rajo odmahuje glavom i sa pozamašnom dozom kajanja baca sjetni pogled na svoje rane radove i zapaljive nastupe. Zatim uz pogled koji puca od melanholičnog naboja poručuje:

“Neke stvari koje sam rekao, njima se ne ponosim, zbog nekih čak i žalim.”

Zatim izgovara poluistorijsku rečenicu:

“Naše podjele u kojima sam učestvovao leže mi na duši.”

Ovaj izliv javnog svetosavskog pokajanja od strane četničkog vojvode Mandića, crnogorska javnost bi i nekako mogla da proguta, jer je očigledno da je u pitanju predizborna predstava za javnost. Ali virus kajanja se nije završio na Mandiću, počeo je da se širi i na ostatak neočetničkog DF-a!

Odbornik Demokratskog fronta u SO Budva Mladen Kažanegra izvinio se u četvrtak porodicama Brnović i Peković zbog incidenta koji se dogodio u subotu veče, u gradskoj kafani hotela “Mogren”, kada je fizički nasrnuo na Stefana Pekovića (20) i Boža Brnovića (21).

Nekoliko mjeseci prije Mandića i Kažanegre Budvanin Vladimir Dimić, očiti simpatizer DF-a i prijatelj bivšeg predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića, je uputio javno izvinjenje nakon što je uhapšen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Dimić se izvinio nakon što je u javnosti isplivao snimak kako urinira kod kružnog toka na ulasku u Cetinje, uz to upućujući uvrede na račun Prijestonice i njenih stanovnika.

Ipak, izvinjenje od strane velikosrba je tada bila rijetkost.

Stoga je sasvim opravdano postaviti pitanje – da li bi se Kažanegra izvinio da taj trend zvanično, prije nešto više od nedjelju dana, nije javno pokrenuo jedan od lidera njegovog političkog saveza Rajo Mandić, koji je svojim primjerom očigledno pokazao novi put kojim DF treba da se kreće. Makar dok se ne završe predsjednički izbori – onda svi zajedno mogu po starom da negiraju Crnu Goru, targetiraju ’’crnogorske ustaše’’, pišaju po Cetinju i zajedno sa protesta i skupštinskih govornica pozivaju svoje ’’ratne drugove’’ u novi pohod na Crnu Goru i Crnogorce.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije