Connect with us

Politika

JAKOV PROMOVISAN U PRVOG POTRČKA BEOGRADA: Vučićeva poboljšana verzija Dritana na ”sajmu poltronizma”

Published

on

Piše: Balša Knežević

Iako se kriminalno-teroristički režim Aleksandra Vučića polako ali sigurno urušava pod pritiskom istoka, zapada, ali i srpskog naroda kojem je dosta tiranije, to srpskog autokratu ne sprječava da ispunjava svoje obaveze promovisanja nove generacije crnogorskih namjesnika ”srpskog sveta”.

Upravo je u četvrtak veče u Beogradu na Međunarodnom sajmu vina, Vučić promovisao novog ličnog poltrona i prvog potrčka zvaničnog Beograda Jakova Milatovića, koji će na toj poziciji naslijediti do sad neprikosnovenog, prvog izroda Crne Gore, rashodovanog Dritana Abazovića.

Da simbolika bude kompletirana, sajam vina na kom je srpski autokrata predstavio svoju novu ”političku igračku” imao je simptomatično ime ”Vinska vizija Otvoreni Balkan”, koje aludira na propali hegemonistički projekat, Open Balkan – inače samo drugi naziv za, takođe propali velikodržavni projekat ”srpski svet”.

Dok su zajedno obilazili štandove sa vinom, Milatović je sa funkcije predsjednika, koju nažalost obavlja, brukao državu Crnu Goru, ispoljavajući neviđen nivo snishodljovosti i poltronizma na kojem bi mu pozavidio i njegov prethodnik na mjestu ”prvog Vučićevog crnogorskog poltrona”, nedavno rashodovani Dritan. Milatović je pokazao da ima prirodni talenat za ”dupeuvlačenje”, pa je od njegovog ulizivanja, a za tu vrstu ponašanja je zaista teško naći pristojiniji termin, čak i srpskom autokrati u pojedinim trenucima bilo izuzetno i prosto neprijatno!

Milatović je ispoljio neviđen nivo snishodljovosti i gledao je u srpskog autokratu kao mlada zaljubljena tinejdžerka u svoju simpatiju, dok mu je glasom punim čežnjive patetike sa nazalnom intonacijom nježno poručio –  “Ali stvarno, ono, nevjerovatno koliko puno znaš”.

Vokabular, stav, nivo (ne)inteligencije, poniznosti, snishodljivosti i čega sve ne, koji je nažalost predsjednik Crne Gore Milatović tom prilikom ispoljio nije zapamćen u modernoj istoriji međudržavnih odnosa u Regionu! ”Zaljubljena tinejdžerka” Milatović je svojim ponašanjem uveliko zasijenio i svog političkog idola Momira Bulatovića, čiji je podanički odnos, prožet strahopoštovanjem, prema pokojnom srpskom diktatoru Slobodanu Miloševiću, ostao paradigma za poltronstvo i poniženje.

Zaista je impresivno kako je Milatović uspio da prevaziđe svog političkog idola i da postane glavna zvijezda na sajmu vina, koji je zbog bijedne epizode nažalost crnogorskog predsjednika, mogao komotno da se preimenuje u ”sajam poltronizma”.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=aktuelnome&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1725506174617858399&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.aktuelno.me%2Fkolumne%2Fjakov-promovisan-u-prvog-potrcka-beograda-vuciceva-poboljsana-verzija-dritana-na-sajmu-poltronizma%2F&sessionId=34859c61629a3002ebe240366209d2197567b541&siteScreenName=aktuelnome&theme=light&widgetsVersion=01917f4d1d4cb%3A1696883169554&width=550px

Vrhunac blamiranja je uslijedio kada je na štandu pored koga su zastali Milatović i Vučić sa pratnjom, jedan italijanski proizvođač vina, pomislio da je Milatović Vučićev ministar poljoprivrede!? To su srpski autokrata i italijanski vinar iskoristili da se propisno posprdaju na račun crnogorskog, nažalost, predsjednika.

Nakon učešća na ceremoniji otvaranja međunarodnog ”sajma poltronizma”, posjetu Beogradu Milatović je nastavio u društvu premijera Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog i svog nalogodavca Vučića na večeri u jednom beogradskom restoranu.

Da bruka bude još veća, Milatović je na zvaničnom Facebook nalogu objavio kraći snimak sa susreta, i pohvalio se kako su zapjevali i nazdravljali uz stihove kafanske pjesme “Dajte vina hoću lom”. Milatovićev isprazni i narodski rečeno ”blentavi” izraz koji je odisao jadnom usiljenošću, govori više od milion riječi. Jednostavno, neprocjenjivo!

Crnogorska je bruka pregolema…

Ali, ovo nije prvi put da Milatović propisno bruka državu Crnu Goru pred srpskim autokratom koga očigledno vidi kao idola, kao što je svojevremeno njegov politički otac Bulatović gledao u Slobodana Miloševića.

Vučić se u avgustu pohvalio kako se u Atini na okupljanju lidera zemalja Zapadnog Balkana, sastao sa svojim potrčkom Milatovićem i da su imali ”veoma dobar razgovor”, čitaj – lijepo je primio naloge. Milatović je prije tog susreta poručio da će se založiti za pomoć i opstanak Instituta Dr Simo Milošević u Igalu i najavio da će razgovarati o tom pitanju baš sa srpskim autokratom Vučićem.

Zatim se treba prisjetiti zvanične posjete Milatovića Beogradu kada je iskazao jaku sklonost da savija kičmu i poltroniše istrošenom srpskom šefu kriminogenog režima.

Sve u svemu, Milatović je već pokazao svoj zavidan potencijal u sluganstvu, iako tek nešto više od pola godine obavlja funkciju predsjednika Crne Gore. Takođe je dokazao da je dostojan nasljednik rashodovanog Dritana Abazovića čiji se vrhunac karijere desio 3. avgusta prošle godine kad je na kvarno potpisao veleizdaju Crne Gore u vidu tzv. ”temeljnog ugovora” sa takozvanom SPC.

Vučić, kao odličan skaut koji ”ima oko” za talentovane poltrone i poslušnike, odavno je uočio potencijal Milatovića da zamjeni Abazovića na mjestu ”političke metle broj 1”.

Nema više ispijanja vina sa Vučkodlakom: Dritan tužan jer je njegovo mjesto na sajmu vina i poltronizma preuzeo Jakov

Stoga je logičan potez Vučićevog režima da omogući Milatovićevom bratu, isto kao i svojevremeno Dritanovom, da pokrene biznis u Beogradu.

Podsjetimo, Milatovićev brat koji je držao teretanu u Beogradu i zarađivao jedva da plati kiriju, nakon 2. aprila odjednom je postao investitor! Kako smo već pisali, firma Milatovićevog brata je sada i podizvođač za mnoge velike poslove koje radi Milenium grupa, inače Vučićeva glavna građevinska firma.

Pitanje koje se nameće je – kako je Milatovićev brat koji je držao teretanu postao investitor i podizvođač u gradnji zgrada na Vračaru!?

Odgovor smo dobili u četvrtak veče, kada je srpski autokrata prošetao svoju novu igračku-potrčka na ”sajmu poltronizma”. Pitanje je samo kome će se prirodni talenat za ulizivanje i snishodljivost primicati i laskati mu kao zaljubljena tinejdžerka kada srpski autokrata konačno bude pušten niz vodu…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije