Connect with us

Politika

JANOVIĆ: Izaslanici MVP se angažuju tajno, nejasno čime su zaslužili tu poziciju

Published

on

Posredstvom medija danas smo sasvim slučajno, saznali da ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u tajnosti angažuje svoje izaslanike po diplomatskim predstavništvima, bez jasnih kriterijuma na koji način se ove osobe biraju i čime su zaslužile tu poziciju, navodi poslanik DPS-a Nikola Janović.

Javnost, kako smatra, treba da zna koji segmenti biografije preporučuju ove osobe i potvrđuju njihovu kompetentnost da zvanično predstavljaju Crnu Goru.

“Iz primjera, ministrove izaslanice u Briselu, angažovane prije tri nedjelje, nejasno je čime se kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike. Posebno je apsurdno, da je ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji”, navodi se u saopštenju Janovića.

Kako je dodao, traže od ministra vanjskih poslova, da javnosti predoči koja je sve lica angažovao kao svoje izaslanike i pod kakvim obrazloženjem.

“I ovaj primjer dokazuje da je proklamovano načelo transparentnosti, koje je premijer spomenuo u svom ekspozeu, bila samo dimna zavjesa za niz zakulisnih radnji koje se dešavaju daleko od očiju javnosti”, ocijenio je Janović.

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    23.04.2021. at 21:04

    Nijesam baš siguran da bi imperator Kaligula bio upamćen u povijesti po svom skandaloznom životu, kao u uvodu u sveopštu dekadenciju i skori pad Rimskog carstva. Međutim ostaće upamćen po tome što je u trenutku nadahnuća (negativnog naravno) postavio konja za senatora. Ne b ih se ovoga bizarnog detalja prisjetio da se kod nas ne odvija jedan potpuno inverzivan proces!? Konji postavljaju predstavnike u značajnim euroatlanskim institucijama. Što to izaziva podsmjeh – potpuno je normalno – ali je gore od toga, ko se tome podsmjehuje. Ima u tome podsmjehu i prikrivenog trijumfa zbog toga što se unižava država, kojoj takva individua želi nestanak, pa predlaže nekakvu opskurnu reality zvijezdu za ambasadorku u USA. Rekao bih da bi on mogao po identičnom kriterijumu da bude akreditovan za veleposlanika u Rusiji. Jedini uslov je da postane dizajner muških torbica. Kad se promjeni atmosfera mogao bi tamo i da ostane i da druguje sa Markom Miloševićem, pa da zajedno sanjaju “Srpski svet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije