Connect with us

Politika

Jelek, anterija i opanci

Published

on

Piše: Goran Popović

Spremte se spremte, za popis Crnogorci, stižu sve glasnije poruke iz Vučićevog štaba za denacifikaciu ove naše države i etnički inženjering osmišljen u najdubljim jazbinama srpske crkve i srpskih tajnih službi. O tome svjedoči i nedavna posjeta niskoletećeg patrijarha Prleta koji je došao da nas poduči kako smo ovdje svi Srbi i kako govorimo jedino srpskim jezikom. Infantilni nam predsjednik države Jakov u znak zahvalnosti za ovakvu propovijed bio je pokrovitelj posjete niskoletećeg Prla i izljubio ga  kao najrođenijeg.

E, sad, na tom popisu, kako se nezvanično šapuće po kuloarima, svakom Crnogorcu, ako bude imao hrabrosti da se tako izjasni, biće uzeta mjera. A te mjere su potrebne kako bi svako od njih mogao da dobije jelek, anteriju i opanke, jer „ po tome se znaju“…

Kasnije će biti sačinjena ta izvozna ponuda srpskih firmi za ovaj modni trend, pa da vidimo ko to neće i ko to kaže, ko to laže Srbija je mala. Nije mala, nije mala, tri put ratovala. I opet će… Samo što će sad, vele neki njeni analitičari, imati i mornaricu, pa da ako jednom i pobijedi.

Da su Vučić i srpska crkva žestoko se zauzeli za novi modni trend u regionu na neki način pokazuje i najava formiranja nove vlasti u Crnoj Gori. I tamo njima što će obnašati najvažnije državne funkcije spremili po jelek, anteriju i opanke. Andrija kojemu po svemu pripadaju opanci treba da rukovodi novom „podgoričkom skupštinom“. Anterija će po svemu sudeći pripasti Spajiću koji treba za zaogrne svu tu ujdurmu oko formiranja nove srpske vlade u Crnoj Gori. A i za Aleksino dupe izgleda su konačno pronašli stolicu, pa će on u jeleku da „koordinira“ ovdašnjim bezbjednosnim službama kao potpredsjednik vlade.

Samo još se ne zna što ćemo s Dritanom, Pošto je on do sada bio jedan od najodanijih podanika beogradske diktatorske vlasti i srpskih popova, i pošto je potpisao i veleizdajnički akt pod nazivom „temeljni ugovor“, trebalo bi i brat Aabaz da dobije neki komad odjeće ili obuće u novoj raspodjeli, ili će, kako to obično biva sa neuglednim slugama, gazde samo povući vodu za njim.

Politička prostitucija opet je na sceni. Ni ovu vladu nijesmo formirali a već se priča o njenoj rekonstrukciji?! Zašto? Možda zato što nijesu svi u novom bordelu zadovoljni kostimima koje su zadužili. Niti položajem koji su zauzeli.

U svakom slučaju za jelek, anteriju i opanke uzeta im je mjera. Po tome će se oni znati…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije