Connect with us

Politika

Jesu li to zaslužili?

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Svi sada nešto brinu za Spajketa. Briga je pomalo naklonjena i Aleksi i manjinskim strankama. Nešto brižnosti je ostavljeno čak i za DPS. Posebna briga je sačuvana za Dritana, doduše u kontekstu tradicionalnog narodnog finiša u riječima “ne vidio se” što se, dakako, može smatrati izuzetnom i zasigurno zasluženom pažnjom. A onda, beskrajna praznina.

I niko glavu da okrene put crnih ostataka Demokratskog fronta. Ka’ da nijesu živi, ka’ da ih niđe nema.

Pa, jesu li to zaslužili? Pa šta i ako su sada malo preparirani? Pa šta i ako su sada malo neživi, malo ih niđe nema? Ipak je to resto jedne koalicije koja je cijelu deceniju potrošila u neskrivenoj destabilizaciji države Crne Gore, raspolagala svojom Vrhovnom komandom, iznjedrila toliko prostora za srpske šovinističke pirove, omogućila betoniranje Vučićevih želja po Crnoj Gori, mahala svima ispred nosa svojim ratnim drugovima, cerekala se svima u lice podrškom prekrajanju crnogorske istorije, pozapošljavala silu svog glasačkog tijela, prijetila nestankom Crne Gore zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Bilo je sa njima i kidanja skupštinskih mikrofona i uličnih šatorskih smicalica i zatvora i koljenica. Malo li je?

I sada su dočekali da na njih niko glavu ne obrne.

Nakon Rajove blamaže na predsjedničkim izborima, te Milančetove graje i kidanja glasnih žica ispred zgrade srpske Skupštine od čega je među tamošnjim svijetom ostalo samo pitanje “ko je ovaj što se dere”, spali su na rezime od 13 poslanika, geopolitički spektakl sa Kosovom u sali zetske opštine bez kvoruma i zatvorena vrata sa svake strane. Naročito od onih u koje su najveće nade polagali. Ništa Vučić, ništa srpska crkva. Pa, jesu li to zaslužili?

Ipak, potonji utisak je da vole ostaci Demokratskog fronta svoje mjesto u opoziciji. Neobavezujuća lokacija. Ionako nisu znali što će od vlasti osim obezbjeđenja ugodnih namještenja i urušavanja crnogorske države. Na kraju, bez obzira na definitivne “dubinske” gubitke kojima će biti izloženi, postarali su se da škrbanje od države bude uređeno i da mnogi zadugo još tiskaju šuške u džepove. Ili po džepova, kako se već kaže…

Pa, jesu li to zaslužili?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije