Connect with us

Politika

Joković: To što kaže Krivokapić bitno je kao lanjski snijeg; Konjević: Premijer ne zna elementarne nadležnosti

Published

on

Predsjednik Vlade bi da suspenduje ustavno pravo poslanika da predlažu zakone i pravo poslanika da djeluju amandmanski na budžet. Ovakvih gluposti koje danas priča predsjednik Vlade odavno nije bilo na crnogorskoj političkoj sceni – poručio je poslanik Socijaldemokratske partije, Raško Konjević.

Konjević je na današnjem Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, prokomentarisao izjavu premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, koju je iznio na današnjoj pres konferenciji o budžetu.

”Dok mi ovdje sjedimo, radimo i vršimo svoju ustavnu nadležnost, premijer nam sa pres konferencije poručuje ‘ko prekraja budžet ne misli dobro građanima’. Ja mislim da Krivokapić za ovih godinu dana nije uspio kršteno ni da pročita Ustav Crne Gore. Da ga je pročitao znao bi šta je ustavna nadležnost Vlade, a šta je ustavna nadležnost Skupštine”, kazao je Krivokapić.

Konjević poručuje da predsjednik Vlade ne zna elementarne nadležnosti.

”Izgleda da mu se toliko dopalo da sam vlada u ovoj državi bez bilo čije podrške da je još počeo da dijeli lekcije poslanicima.

Sve dok je ovakav Ustav na snazi, a on u svakoj parlamentarnoj demokratiji ima slična rješenja – Vlada predlaže budžet, dužna je da ga parlamentu obrazloži, a parlament i poslanici da se o njemu izjasne. U obavezi su svaka od političkih partija ovdje, da kreiraju neka rješenja koja su shodno njihovim političkim programima na baz kojih su izabrani u parlamentu”, kazao je Konjević.

Konjević smatra da bi Krivokapić da suspenduje ustavno pravo poslanika.

” Predsjednik Vlade bi da suspenduje ustavno pravo poslanika da predlažu zakone i pravo poslanika da djeluju amandmanski na budžet. Ovakvih gluposti koje danas priča predsjednik Vlade odavno nije bilo na crnogorskoj političkoj sceni. Ovo je vanustavno ponašanje predsjednika Vlade”, kazao je Konjević.

Predsjednik Odbora, Vladimir Joković, pozvao je da se vrate na dnevni red, jer ga kako ističe, ne zanima šta priča premijer.

”Shodno dobrom duhu koji je bio na odboru da ne govorimo previše o politici. Razumijem da je ovo vezano za politiku i naš odbor jer mi možemo da predlažemo amandmane za budžet, prema tome, to što je rekao premijer ili bilo ko, to je za nas kao lanjski snijeg. Mi ćemo shodno našoj savjesti sve predlagati i glasati onako kako mislimo, a premijer neka zabrani”, kazao je Joković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije