Connect with us

Politika

KABINET ĐUKANOVIĆA: Vlada se svela na dilera automobila

Published

on

Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu eura ne samo iza očiju građana, nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila, navodi se u saopštenju Đukanovićebog kabineta.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada juče usvojila predlog za davanje saglasnosti za pokretanje postupka prodaje dva vozila Mercedes – Majbah, koja su u državnom vlasništvu. Jedan od ta dva automobila koristi predsjednik države Milo Đukanović.

U saopštenju Đukanovićevog kabijeta se navodi da prodaju automobile na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju. “Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pri tom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, neprimjereno i nevaspitano obraćanje ministra finansija Predsjedniku Države gotovo nije vrijedno komentara.

“Jer najbolje govori o njemu, kao i o onome ko ga je tu doveo, i koga predstavlja. Bilo bi zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani “Hiltona”, ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju. Da nije žalosno, bilo bi zaista smiješno”, navodi se u reagovanju.

Kako se dodaje, blindirani auto za potrebe Predsjednika nabavljen je po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti.

“Očekujemo da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost. I tu se završava sva njihova majbah-filozofija. To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama. Kakvih nije bilo, recimo, kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je ministar finansija našao u garaži. Ima li još nedje ovakvog primjera u svijetu”, kaže se u reagovanju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije