Connect with us

Politika

KAKO JE GOVORIO AMFILOHIJE: Proklinjao vladu zbog uvođenja sankcija Rusiji, tvrdio da NATO ima satanistički duh

Published

on

paintscreen

Pokojni mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije, sa kojim je premijer Zdravko Krivokapić bio blizak, oštro se protivio ulasku Crne Gore u NATO savez za koji je tvrdio da ima “satanistički duh “ i proklinjao bivšu crnogorsku vlast što je uvela sankcije Rusiji.

Krivokapić je juče tokom posjete Briselu najavio da će Crna Gora nastaviti da ispunjava sve svoje obaveze prema NATO i da mu je žao ako je neko palio NATO zastavu. Ministar vanjskih poslova Djordje Radulović je rekao da ostaju na snazi sankcije Rusiji.

Kratkim pregledom na Internetu mogu se naći razne izjave pokojnog mitropolita o NATO savezu i uvodjenju sankcija Rusiji.

Tako je govorio da je “NATO stid i sram Evrope i Amerike i stid i sram crnogorske vlasti koja je prihvatila da te zločince primi za svoje pokrovitelje”.

Pokojni mitropolit se molio za raspad Alijanse.

“To isti demonski, bogoubičaki i bratoubilački duh koji je ovdje spalio dvojicu sveštenika i četrdesetoro djece. Taj satanski duh nastavio danas da bombarduje Siriju i Ukrajinu, sveti grad Kijev”, govorio je svojevremeno pokojni mitropolit.

Amfilohije je isticao da je Crna Gora ulaskom u NATO samo “postala šraf u toj militarističkoj organizaciji”.

„Sad se naši glavari kunu u NATO pakt. Vele, bezbjednosti radi. To je bezjbednost koju su davali Musolini i Hitler”, govorio je svojevremeno pokojni Amfilohije.

Pokojni mitropolit Amfilohije, sa kojim je Krivokapić bio blizak i koji je dok je značajno uticao na formiranje nove vlade dok s e nije razbolio,, proklinjao je bivšu Vladu zbog uvođenje sankcija Rusiji: ”Ko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3.000 puta od mene”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije