Connect with us

Politika

KALAČ: Licemjerje Božene Jelušić, URA formirala Vladu sa desničarskim, nacionalističkim političkim subjektima

Published

on

Faruk Kalač

Današnja izjava poslanice GP URA, Božene Jelušić, poznate po tome da često sama sebe u medijima napada zbog unutrašnjeg nesaglasja, da manjinski narodi budu povod za rekonstrukciju Vlade, predstavlja ništa drugo do vrhunac licemjerja partije koju Jelušić predstavlja, poručio je član predsjedništva SD-a Faruk Kalač.

“Sjetila se sad odjednom URA one priče koju mi pričamo od 30. avgusta – da u Vladi nema predstavnika manjinskih naroda. Ni u vrhu, ni po dubini, ni po širini, nećete ih naći. Naprotiv, oni koji su pokrivali određene funkcije u prošloj vlasti, na najbrutalniji način se smjenjuju i na njihova mjesta dovode oni podobni jednovjerskoj i jednonacionalnoj Vladi URE i Zdravka Krivokapića”, navodi u saopštenju.

Kalač navodi da je Jelušić kao ozbiljan problem vidi činjenicu da među 205 postavljenja na razne funkcije ima svega sedam ljudi iz redova manjinskih naroda, odnosno nešto više od 3 odsto.

“Pa šta ste očekivali kada ste Vladu formirali sa desničarskim, nacionalističkim političkim subjektima, zahvaljujući kojima nam društvo nikad nije bilo više klerikalno? Šta da očekujete od Vlade oko čijeg formiranja je ključni politički dogovor postognut u manastiru, kojem je inače i predsjednik URE uredno prisustvovao?Kada ste za premijera izabrali čovjeka koji je svojevremeno dočekivao četničke velikane, a u čijem kabinetu su na njegov predlog izabrani ministri koji smatraju da su Crnogorci nastali etničkim enženjeringom”, poručuje Kalač.

Zaboravlja Jelušić, a prije bi se reklo ciljano izbjegava, dodaje Kalač,  da građanima saopšti da je za svako od tih 205 postavljenja  glasao predsjednik URE, a potpredsjednik Vlade.

“Ne čusmo da se i za jedno pobunio. Zaboravlja Jelušić da kaže i da je URA, kao partija vlasti, čiji je, ponavljamo, predsjednik istovremeno i potpredsjednik Vlade, delegirala ljude za određene pozicije, pa su i tada mogli da vode računa o zastupljenosti manjinskih naroda, ali nijesu. E zato je ova izjava vrhunac licemjerja poslanice Jelušić i GP URA. No, imajući u vidu njihovu dosadašnju praksu, ovakvo ponašanje priliči i partiji i poslanici”, ističe u saopštenju.

Na kraju, poslanici Jelušić dobronamjerno poručuje da rezultate izbora u Nikšiću ne pominje.

“Tačno je, nije dolazilo do “prelivanja” u slučaju URE, što jasno pokazuje da niti jednog građanski orijentisanog birača nijesu ubjedili u iskrenost i ispravnost svoje politike. Štaviše,
vjerovatnije je da su izgubili i ono malo građanskog biračkog tijela koje su imali, a da ih je iz nekih drugih razloga podržao onaj dio biračkog tijela svojstven njihovim koalicionim partnerima. Na kraju, gospođo Jelušić, u Nikšiću ste svedeni na isti onaj nivo na kojem se nalazite u Budvi – dakle, nebitni ste. I u tome nema apsolutno nikakve pobjede”, zaključuje Kalač.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije