Connect with us

Politika

KATNIĆ: Ponuda za ostavku ostaje, isto kao i uslovi za GP URA

Published

on

Foto: RTCG

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ponovio je da je spreman da podnese ostavku na tu funkciju, ali i koji su uslovi za to.

Katnić je reagovao na izjave potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića koji je kazao da bi bilo najbolje da SDT da ostavku.

,,Drugi put javno izjavljujem da sam spreman da podnesem ostavku na funkciju Glavnog specijalnog tužioca, što obuhvata i neprihvatanje funkcije specijalnog tužioca u tužilaštvu, na što po zakonu imam pravo u slučaju prestanka funkcije, kao i neprijavljivanje na konkurs ni za jednu drugu funkciju u državnim organima”, kazao je Katnić.

On je ukazao na to da je uslov da se politički subjekat URA, čiji je predsjednik Abazović, kao suverenistička stranka u čijem programskom opredjeljenju je građanska orijentacija obaveže javno i pisanom izjavom da neće tokom mandata ove Skupštine niti tražiti, niti na nečije drugo traženje, staviti u skupštinsku proceduru tužilačke zakone.

“Kao i da se obaveže da neće do isteka mandata Tužilačkom savjetu mijenjati njegov personalni sastav”, poručio je Katnić u izjavi za medije.

Katnić takođe dodaje da bi URA kao politički subjekat i suverenistička stranka trebalo da se obaveže da neće mijenjati personalni sastav i organizaciju Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja, niti organizaciju i sastav Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

“Kao najboljih i dokazanih državnih organa koji su do sada sa velikim uspjehom sprovodili i sprovode borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, zaključio je Katnić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije