Povežite se sa nama

Politika

Klub poslanika Demokratske Crne Gore odgovorio Đukanoviću: Prošlost će morati da se pomiri s tim da je prošlost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Ma koliko pokušali zakomplikovati, vrlo je prosto: politikama nacionalšovinističkih podjela više nema mjesta u Crnoj Gori. U dugoj i teškoj borbi, Crna Gora ih je pobijedila. Nadrasla. I odlučila da ide dalje, da sve pećinske nacionaliste i profitere na podjelama ostavi u prošlosti. Pokušavaće oni još malo, ali sve slabije.

Zato su u skorašnjim otužnim medijskim istupima za Đukanovića svi “nacionalno obojeni”, osim oni koji hoće da se prodaju njegovoj partiji” navodi se u saopštenju Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, ta su vremena prošla i nema prodaje kao ni izdaje. Dodali su da je Crna Gora veoma glasno, nikad glasnije, rekla da pare ne vrijede, te da im pare tu ne pomažu.

“Ne mogu nas kupiti parama jer je Crna Gora sazrela i ne prodaje svoju budućnost” ističu oni.

“Pored toga, svi odlično znaju poruke naših partnera i saveznika. Svi su sve čuli, i riječi i poruke koje nam stižu iz razvijenog demokratskog svijeta kuda Crna Gora neumitno ide iza sebe ostavljajući profiterstvo, pljačke, harange, kojekakve “panama & pandora” afere i mnoge skaredne načine. Poruke i od saveznika i od Crne Gore su iste: prošlost je prošlost.

A prošlost su oni koji su postali i ostali pećinski nacionalisti. Prvo navodno sprski, pa onda navodno crnogorski, a u stvari jedino budžetski. I sve što ih boli u vezi sa Crnom Gorom je to što joj više ne mogu dohvatiti kasu, da dijele otpreminine, stanove funkcionerima koje običan građanin može samo da sanja, da joj ono što su generacije stvarale kupusaju i rastržu za kumove, braću, rođake, podobne… Nikad više. Prošlost će morati da se pomiri s tim da je prošlost” kazali su iz Kluba poslanika.

“Mjesecima javno tvrditi da su demokrate građanska partija i nuditi se javno svako malo za saradnju, a onda krenuti pred svake izbore sa lažima o jednonacionalnoj partiji može samo političar koji je nervozan zbog toga što smo jedni od rijetkih koji se nikada neće prodati, niti njemu, niti bilo kome” dodaju oni.

“Jedan mandatar za sastav Vlade Crne Gore je prije nekoliko decenija u svom ekspozeu pred crnogorskim poslanicima saopštio “Ukoliko bude trebalo spriječiti namjere raznih samozvanih kartografa, tvoraca autonomija po Crnoj Gori, ukoliko bude trebalo stati na put pomamljenim genocidnim hordama, koje su naumile još jedan put da kolju bratski srpski narod, to ćemo sigurno i učiniti. I to svim sredstvima, i bez sumnje, uspješno kao i uvijek” Evo ponovo postavljamo nagradno pitanje: Kako se zove taj mandatar i ko su “genocidne horde”?” zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije