Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: DF treba da dobije najviše resora, nismo razgovarali o personalnim rješenjima

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je kazao da se nada da bi trebalo da dođe do kompromisa među vladajućom većinom, te da bi u tom slučaju do 15. oktobra imali i rekonstruisanu Vladu i Tužilački savjet.

Knežević je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da ova vlada nije eksperska već vlada URE i NVO “Ne damo Crnu Goru”.

Smatra da bi rekonstruisanu vladu potrebno osnažiti sa političkim ličnostima, i da predstavnici parlemanetarne većine budu njen dio.

Istakao je da nisu imerativ personalno rješenje ali i naglasio da nrko iz DF-a treba da bude u Vladi.

–  Mi koji smo najviše glasova osvojili na izborima, treba da budemo u vladi. Da  li će to biti predsjednici strananaka, potprdsjednici ili poslanici , nije bitno- ističući da nigdje u svijetu nema da kolaicija koja ima 27 poslanike u Skupštini, nema pozicije u Vladi.

Komentarišući tekst u Pobjedi DF-u devet resora, Demokratama pet, Uri četiri, dok su svi ministri osim Spajića i Milatovića „na ledu“, Knežević je istakao da nisu razgovarali o persolalnim rješenjima, te o tome koji je ministar “na ledu” a koji ” u medu”, ali da će se gledati rezultati aktuelnih čelnika Vladinih resora.

Smatra da DF treba da dobije najviše resora kao najveći konstituent vlasti.

– Nama je namjera da pokušamo da nađemo kompromis, da ono što nas razdvaja stavimo po stvari i stavimo moratorijum na neka pitanja, i da vladi produžemo mandat i da se kada dođu izbori, izmjerimo snage- kazao je Knežević, ističući da izbori u ovom trenutku neb bi odgovarali nikome, ali da su oni spremni za njih.

– Ali ako dođe do izbora, DF bi imao više glasova nego u avgustu 2020. godine, a neki koalicioni partnerui ne bi ni prošli cenzus i ne bi vidjeli Vladu bez kad prođu Karađorđevom ulicom – kazao je Knežević.

1 Comment

1 Komentar

  1. BMX

    17.09.2021. at 11:33

    Predstavnici manjina su oprijedljeni za prozapadnu, NATO, gradjansku, evropsku, sekularnu, nezavisnu i suverenu drzavu Crnu Goru a DF i Demokrate su susta suprotnost svemu tome i nema bas nikakvih dodirnih tacaka. Manjine nece satelitsku anticrnogorsku Vladu pod upravom i diktatom Srbije, Rusije i Crkve Srbije, nece jednoumlje, svetosavsku, jednonacionalnu i jednovjersku drzavu gdje jedna nacija i religija imaju supremaciju a sve ostale su nizeg ranga, nece prekid EU integracija, nece izlazak iz NATO i nece ulazak u srpski svet Vucica, Vulina i Dodika i nece premijera vjerskog fanatika

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije