Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: Što će nam ovakav Ustavni sud, bolje da smo otvorili psihijatriju

Published

on

Skupština je danas konstatovala prestanak funkcije sudiji Ustavnog suda Hamdiji Šarkinoviću, koji je ispunio uslove za penziju.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je danas Ustavni sud funkiconiše kao „puč sredstvo Mila Đukanovića“ i ustvrdio da će sve zakone koje je parlament danas donio proglasiti neustavnim.

Knežević  jerekao je da Ustavni sud funkiconiše kao „puč sredstvo Mila Đukanovića“ kako bi osporavao zakone koje donese nova parlamentarna većina, a do 30. avgusta je bila udarna pesnica u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

„Godinama pitam šta će nam ovakav Ustavni sud, bolje da smo otvorili bolnicu, psihijatriju, ili dali Draganu bokanu da otvori neki tržni centar…Iza ovoga ne stoji Desanka Lopičić već Milo Đukanović i upozoravm Vas i (Zdravka) Krivokapića i (Dritana) Abazovića manje se gledajte sa njima, a više sa nama“, poručio je Knežević Bečiću.

On je ustvrdio da Mevlida Muratović po zakonu “nije sudija Ustavnog suda od 2014. kada je stekla uslov za penziju, a Hamdija Šarkinović je trebalo da ide u penziju u martu 2020”.

„Imamo samo petoro sudija US, a oni će istoga momenta kada se izglasaju izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijsti staviti van snage i onda ćmo da se vrtimo u vrzinom kolu Ustavnog suda kojeg kontroliše Milo Đukanović“, kazao je Knežević i rekao da ne želi „niko da ga šiša osim njegovog frizera“.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije