Connect with us

Politika

KOALICIJA “NI LIJEVO NI DESNO – PRAVAC NOVI”: DPS opet zasmijava građane

Published

on

DPS je odlučila još jednom da zasmije građane, optužujući lokalnu vlast u Herceg Novom predvođenu Demokratama za navodna neispunjena obećanja. Ako su konačno shvatili da su ih građani u potpunosti prozreli, te da im je jedino humor preostao, to je onda sasvim u redu, poručili su iz koalicije “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”.

“Teško je povjerovati da nakon godina i decenija bezobzirnog vođenju države oličenog u brutalnoj pljački dobara i resursa, neko može i pomisliti da kampanju bazira na optuživanju Demokrata za neispunjena obećanja. Ali, to je DPS, organizacija kojoj istina ne predstavlja nikakvu obavezu, pa smo više i navikli. Za prethodne četiri godine vršenja lokalne vlasti, bez podrške i uz aktivne ostrukcije tadašnje državne vlasti uspješno smo I na radost građanki I građana Herceg Novog završili preko 200 planiranih projekata, i to u periodu dok je odlazeći circus devastatora od države i građana oteo stotine miliona eura”, poručili su iz te koalicije.

Oni su podsjetili na neka od ispunjenih obećanja, odnosno realizovane infrastrukturne projekte i najavili da će u narednom periodu završiti 300 novih projekata.

S druge strane, kako dodaju, učinak DPS-a se može podijeliti na neispunjena obećanja i ono što su uništili.

“Osim što su prošle godine našu ekonomiju i turizam nizom katastrofalnih poteza doveli u veoma lošu poziciju, mjere pomoći DPS-ove bivše Vlade turizmu bile su loše i veoma slabe, dominatno su usmjerene ka onima kojima smo već dali male poreze, zemlju u bescijenje, oslobađali ih komunalija i taksi, dok su teret krize u najvećoj mjeri podnijeli oni najmanji; mikro, mala i srednja preduzeća. Mjere koje je režirao DPS NKT mnogo su više bile usmjerene na političke nego na zdravstvene i ekonomske efekte, pa su kreirale sigurno najgoru sezonu u istoriji Crne Gore, što je nemjerljivo koštalo turističke privrednike i obične građane”, ocjenjuju u toj koaliciji.

Ista priča u drugom pakovanju je, kažu i “čuvena” Vektra Boka.

“Umjesto da razvija elitni turizam u Herceg Novom, gradi nove objekte ukupne površine 200.000 kvadrata i uloži oko 360 miliona eura, kako su početkom 2008. obećali iz te kompanije DPS biznismena Dragana Brkovića, Herceg Novi je ostao i bez hotela koje je imao, a Boka bez velikog dijela imovine. Time je za mnogo godina osakaćen razvoj turizma ovog grada bisera Mediterana.  Hotel “Tamaris”, koji je građen 60-ih godina prošlog vijeka, srušen je 2012. godine, a umjesto obećanog većeg, modernijeg novog objekta, u Igalu turiste dočekuje parking! I na hotelu “Igalo” je godinama katanac. Objekat je devastiran, sa porušenim unutrašnjim zidovima i bez inventara. Zbog toga građani privatizaciju turističkog simbola grada, HTP “Boka”, vide kao katastrofu u režiji koga drugog do DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Poručuju kako je isti DPS, koji bi sada da nađe nešto što je navodna greška Demokrata, godinama  obećavao preispitivanje privatizacija, ali vođeni interesima sopstvenih tajkuna, a ne interesima građana nikada to nisu pokrenuli.

“Ali na poslaničko pitanje naše Tamare Vujović ministar Jakov Milatović je kazao da se može pokrenuti raskid ugovora u HTP Boka. I tome ćemo pristupiti u cilju spašavanja novskog turizma! A šta se može reći za Mamulu, Jadransko brodogradilište Bijela, Prvoborac Meljine, Institut Igalo…? Sve nekadašnji privredni giganti koji su gradili i razvijali ovaj grad, hranili mnoge porodice i školovali generacije. I svima zajedničko jedno: postali su tužna uspomena zahvaljujući nikom drugom do DPS-u”, saopštili su iz te koalicije .

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije