Povežite se sa nama

Komentar

Duboka šizofrenija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Balša Knežević

Pritajeni “putinisti” koji se lažno predstavljaju kao rusofili, velikosrbi i pripadnici zatucanog svetosavskog političko-ideološkog korpusa posljednih sedmica su na iskušenjima koja se graniče sa onima kroz koje je prolazio njihov duhovni otac Nikolaj Velimirović dok je u očaju gledao kako Adolf Hitler gubi Drugi svjetski rat.

Nevolja gore pomenutog dijela crnogorskog stanovništva je u tome što njihovo srce, ispunjeno ideoliškim nektarom srBstva i putinizma, želi da nađe opravdanje za nešto što se ne može opravdati.

Stvari su veoma jednostavne – Rusija na čelu sa pomahnitalim diktatorom, ničim izazvana, napala je suverenu državu Ukrajinu i u haotičnom ratnom pohodu ne bira sredstva za obračun sa vojnicima i civilnim stanovništvom koje je inicijator ovog ludila nazvao ”fašistima i narkomanima”. Usput je u crnu rupu egzistencijalne neizvjesnosti gurnut i čitav ruski narod koji je u ovoj sumanutoj priči, pored Ukrajine i Ukrajinaca, najveća žrtva ludila grupice psihopata.

I pored intenzivne ruske propagande jasno je da se agresija na suverenu zemlju, i zločini koje sprovodi Putinov režim nikako ne mogu opravdati činjenicama i zdravim razumom.

Od agenta KGB-a prave pravoslavnog podvižnika

Ali pripadnici velikosrpske populacije u Crnoj Gori prihvatili su nemogući izazov da od Vadimira Putina – suludog KGB-ovskog, kriptokomunističkog izdanka sa bolesnom nostalgijom za SSSR-om, naprave zaštitnika pravoslavlja.

U šizofrenoj propagandi koja nastoji da vojnu agresiju na suverenu zemlju predstavi kao odbranu istinskih vrijednosti iskonskog dobra koje su ugrožene od ”sorošoida”, duboke države, pa i samog đavola, ovih dana istakli su se krajnje opskurna lica – Jovan Mićović i Nebojša Medojević.

Helikoptersko-desantni pop Jovan Mićović – zaštitnik putinovskog pravoslavlja

Medojević i Mićović su u svojoj kombinaciji gluposti, prikrivene šizofrenije i podložnosti sumanutim teorijama zavjere u posljednjih par dana izvršili brutalan desant na zdrav razum, podgrijavajući paranoidne tendencije najtvrdokornijeg svetosavskog, zilotsko-ravnozemljaškog dijela populacije.

Lider crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) koja se vodi kao SPC, Jovan Mićović, alijas Joanikije istakao se u neđelju svojim pokušajem bezobrazne propagandne relativizacije, kada je agresiju Rusije na Ukrajinu  prvo nazvao ”događajima u Ukrajini”, a zatim ih pravdao “posljedicama bezbožništva”.

U okviru nečega što je po svemu sudeći bio bijedni pokušaj teološko-zilotskog geopolitičkog spina rekao je da  je ”Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina”.

Iako je ovakva izjava Mićovića izazvala burne reakcije javnosti, u njegovom izlaganju ipak nema ništa začuđujuće ako uzmemo u obzir koju organizaciju zastupa. Mićović koji će u istoriji ostati upamćen po sramotnom helikoptersko-desantnom ustoličenju, samo je opravdao tvrdnje  iz rezolucije Evropskog parlamenta (EP) da je  ”SPC regionalni bezbjednosni rizik”.

Tu je kraj svake priče!

Ne treba previše trošiti riječi na kritiku Mićovića, Perića i ostalih visokih funkcionera ove ekstremističke organizacije.

Oni jednostavno predstavljaju subverzivnu grupaciju, sa ekstremističkim tendencijama koja će uvijek biti baza za bezbjednosno-obavještajna, potencijalna vojna i paravojna dejstva velikosrpkog i ruskog geopolitičkog lobija. Izjava da je Crna Gora projektovana da bude ”mala Ukrajina” je samo priznanje Mićovića da je i te kako svjestan što se spremalo 2016. godine i što bi nas čekalo da su on i njegovi saborci uspjeli da spriječe ulazak Crne Gore u NATO.

Vitez šizofrenog svetosavlja

Na Mićovićevo propagandno bulažnjenje i jalove pokušaje relativizacije fašističkog nasrtaja na suverenu zemlju, nadovezao se instant pravoslavac koji je od zastupnika Crnogorske pravoslavne crkve, naoliberalizma i kapitalizma postao vitez šizofrenog svetosavlja – Nebojša Medojević.

Što čovjek više može da kaže kada su u pitanju javni nastupi (ili bolje rečeno ispadi) ravnozemljaškog asa teorija zavjere?

Lider Pokrate za promjene (PzP) i uzdanica ekstremističko-desničarskog pokreta DF, prevalio je dug i naporan put i od prilično ozbiljnog političara postao je propagator suludih teorija zavjere, koje se razrađuju na on-line forumima od strane dokonih paranoika sa viškom slobodnog vremena i manjkom pameti.  

”Ovaj rat u Ukrajini nije rat dvije suverene države već rat Rusije protiv duboke države”.

”Crna Gora se nalazi u opasnom okruženju kriza će dugo trajati, najmanje dok se Donald Tramp ne izabere za predsjednika SAD-a”.  

”Moramo preći na djelovanje u ratnim uslovima”

Ovo su samo neke od izjava Meodjevića, koje je po svemu sudeći pozajmio sa foruma ili sajtova koji promoviušu sulude, ravnozemljaške teorije zavjere o reptilijancima, đavolu i malevolentnoj dubokoj državi.

Da li Milan i Rajo podržavaju Medojevića u iznošenju suludih teorija?

Tuga je što ovakve paranoidne nebuloze promoviše doskorašnji poslanik i visoki funkcioner jednog političkog saveza koji uživa prilično veliku podršku građana Crne Gore… Tužno je što Medojević opravdava suludu agresiju ruskog diktatora na suverenu zemlju ovako nebuloznim konstrukcijama, a da pri tom ne vidi da je minimum 80 odsto stanovništva Rusije protiv te agresije koja, ionako ekonomski uništenu Rusiju, dodatno izoluje od civilizovanog svijeta.

Odavno je jasno da pres konferencije Medojevića ne treba posmatrati nikako drugačije osim kao dijagnoze, o čemu govori i jučerašnja tirada šizofrenih konstrukcija u kojoj je preko manijakalne priče o dubokoj državi i transcendentnoj borbi između dobra i zla pokušao da relativizuje agresiju diktatora na suverenu zemlju. Pri tom je u svojoj poremećenosti, po ustaljenom običaju, prizivao rat i u Crnoj Gori.

Medojevića više ni njegove kolege ekstremisti i sami skloni ka paranoičnoj priči o vječitoj ugroženosti ne uzimaju za ozbiljno. Crn u licu, kompromitovan apsurdnim i kontradiktornim izjavama koje iz njegovog govornog aparata izlaze kao po automatizmu bez mnogo uplitanja zdravog razuma, samo čekamo trenutak kad će optužiti kraljicu Elizabetu da je reptilijanac koji od globalne populacije krije istinu o ravnoj zemlji.

Ako će mu biti za utjehu, to bi ga konačno kandidovalo da uđe u ravan besmrtnih likova underground scene teoretičara zavjere kao što su Dejvid Ajk, Vilijam Kuper, ili u najmanju ruku Aleks Džouns… S obzirom da kod fantazije nema mnogo ustezanja i ograničenja, ne može se ni naslutiti dokle će lider PzP-a otići u svom teoretisanju.

U svakom slučaju, Medo, navijamo za tebe u neprestanoj borbi protiv duboke države… i šizofrenije…

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije