Povežite se sa nama

Komentar

Iju lji te muve, Mića moj

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

piše: Željko Vukmirović

I to se dogodilo. Jedan od lidera uslužno prosrpske političke koalicije Demokratski front, Milan Knežević, dao je za pravo Demokratskoj partiji socijalista. I podržao njihovu ideju o Zeti kao samostalnoj opštini.

Doduše, vrlo brzo je pokušao da preuzme inicijativu i postavio je niz zahtjeva. Svakako, u najboljem maniru srpske tradicije u preuzimanju vlasništva nad crnogorskim nekretninama. Materijalno iznad svega. To im ide od ruke. ‘Oće ih ta rabota. Taman do jedinog mogućeg ovdašnjeg zaključka.

“Iju lji te muve, Mića moj?”

U svakom slučaju, jedna nebuloza je provalila iz vedra neba. I eto ti pripremljenog interesnog rasporeda u raspodjeli ovdašnje teritorije. Sa sve industrijskom zonom Ćemovsko polje, aerodromom u Golubovcima, koncesijama u koritu Morače i raspolaganjem dobrima u dijelu Skadarskog jezera. Ili, što bi prost narod rekao, bez ispaljenog metka.

Demokratski front, kao politička koalicija u priličnom rasulu, poodavno prepoznat kao glavni serviser destabilizacije Crne Gore koji je svojim kadrovima “po dubini” odigrao ključnu ulogu u urušavanju države, sada je u ideji o Zeti kao samostalnoj opštini prepoznao nove teritorijalne mogućnosti svog finansiranja. I naravno da ih savršeno nije briga što će se desiti sa opštinom Podgorica ako se dokopaju svog poligona za nove manipulacije.

Ionako uznemireni provaljivanjem raznih prizemnih mahinacija u proteklom periodu učešća u vlasti, odbačeni kao ozbiljan regionalni, evropski ili svjetski politički partner, Demokratski front je riješen da bez ustručavanja poradi na rasulu Crne Gore. Ta nervoza se zasigurno ne može sakriti.

Pa…

Iju lji te muve, Mića moj?

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije