Povežite se sa nama

Komentar

JOKO I DRITAN U BORBI ZA TITULU ”PRVI SRBIN CRNE GORE”’: Milutin kec iz rukava, posjeta Beogradu presudna!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Balša Knežević

Iako to mnogi teško mogu da uoče, u takozvanoj manjinskoj ili prelaznoj Vladi još od njenog formiranja vodi se bespoštedna borba za laskavu titulu ”prvog Srbina  Crne Gore” i to između osumnjičenog saradnika srpske BIA-e u ulozi premijera Dritana Abazovića i njegovog potpredsjednika Vladimira Jokovića.

Joković, predsjednik tradicionalno tvrdokorne velikosrpke partije SNP, ušao je u bitku kao izraziti favorit, što je razumljivo jer je kao deklarisani Srbin sa prirodnim darom za profesionalno bavljenje srpstvom, imao veliku startnu prednost u odnosu na Dritana, koji je po nacionalnosti Albanac.

Međutim, po ugledu na svoje ideološko-političke očeve Rahmana Morinu i Sejda Bajramovića, Dritan je dodao gas i u stilu četnika koji se bori za posljednji gutljaj šljive i parče masnog svinjskog pečenja na ravnogorskom derneku, dao je sve od sebe da nadoknadi prednost koju je lokalno popularnom Joku, donijela (č)etnička pripadnost velikosrpskom nacionalnom korpusu.

Vladimir Joković: Neće tek tako prepustiti tron prvog Srbina u Crnoj Gori

Joković u startnoj prednosti

Jasno je da je Joković bio u velikoj startnoj prednosti kao prekaljeni profesionalac iz SNP-a – jedne od renomiranih velikosrpskih partija sa najdužom tradicijom, koja je iznjedrila asove crnogorskog novosrpstva kao što su Predrag Peđa Bulatović, Milan Knežević i salonski veljeserbin Aleksa Bečić.

Joku je stoga bilo lako da ponavljanjem fraza o privrženosti ”svetoj SPC”, potpisivanju takozvanog temeljnog ugovora i Otvorenom Balkanu dobije na težini kod neočetničkog biračkog tijela. Osim toga, parče masne gibanice, boca šljive i zastava sa četiri oscila prirodno su se uklapali u genetski gotovo savršeno izvajanog profesionalnog Srbina na čelu renomirane partije sa šumadijskim šmekom.

Abazović je da bi u srpstvu makar dostigao Joka morao svojski da se potrudi i zasuče rukave, jer dolazi iz partije koja je makar formalno – graDŽanska. Ali nije da se Dritan nije trudio – tajno se sastajao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sada već bivšim, prvim operativcem srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Markom Parezanovićem.

Dritan se trudi iz petnih žila: Lizanje popovskih ruka, tehnika koju je naučio od bivšeg premijera Zdravka Krivokapića

Dritan je zatim na sva zvona hvalio svog nalogodavca i prijatelja iz “Bokeljke” Vučića, kako ”ima volje da odnose sa Crnom Gorom digne na veći nivo”, a prisustvovao je i sastanku inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu.

Na sopstvenu molbu, išao je da poljubi ruku šefu svetosavske sekte (SS) Porfiriju Periću u okupiranoj crnogorskoj svetinji manastiru Ostrog. Obećao je potpisivanje izdajničkog, takozvanog ”temeljnog ugovora” i divio se Periću ističući javno njegove navodne, uzvišene ljudske kvalitete.

Dritan u ofanzivi

S obzirom da mu ni sve ovo očigledno nije bilo dovoljno da sustigne Jokovića na tronu prvog Srbina Crne Gore, Dritan je najavio posjetu samom Beogradu!

Kako pišu mediji koji aktivno, biltenski, prate rad Abazovića, Vlada Crne Gore usvojila je juče Platformu za zvaničnu dvodnevnu posjetu premijera Srbiji, koja je planirana za 29. i 30. jun.

Abazović će predvotiti delegaciju u kojoj je pored njega još 11 članova. S obzirom da i Joković putuje na izvor serbstva u Beograd, Dritan je ipak morao da se potrudi i izvuče ”keca iz rukava” u vidu prekaljene ikone neumjerenog neočetništva i agresivnog velikosrBstva – Milutina Đukanovića. Podsjetimo, premijer Dritan je na jučerašnjoj sjednici Vlade predložio da Đukanović, jedan od perjanica ekstremističkog Demokratskog fronta ostane član borda direktora strateški najznačajnije kompanije u državi – Eelektroprivrede Crne Gore.

O kakvom se asu velikosrpstva radi najbolje govore snimci koje ovom prilikom objavljujemo, uz citat čuvenog Milutina koji je vođen svetosavskim ”ekumenizmom” i ”duhom tolerancije” izjavio sljedeće:

“Nadamo se da će doći i nova generacija ljudi na Cetinju i da će Cetinje biti tamo gdje mu je bilo mjesto. Jedino mu je u srpstvu priznato prvo mjesto. Cetinje neće biti sluga Albanaca i Bošnjaka. Zapamtite to”, rekao je, između ostalog, Milutin Đukanović na jednoj od sjednica Skupštine Crne Gore iz 2020. godine.

Milutin je takođe poznat po lucidnim i rafiniranim nastupima na sjednicama skupštinskih odbora, o čemu svjedoči i ovaj video:

Na osnovu onoga što je prikazano, jasno je zašto je Dritan podržao Milutina. Znao je da će mu podrška ovoj hodajućoj esenciji ruralnog svetosavskog duha agresije dati jak podsticaj u budućoj, neprestanoj borbi za titulu ”prvog Srbina Crne Gore”, koju Joko trenutno drži.

Međutim, moramo se saglasiti da se Dritan opasno primakao lideru SNP-a koji je još odavno oduvao sada već slabašnu konkurenciju iz Demokratskog fronta u likovima Mandića, Kneževića, Bulatovića, Medojevića…

Dritan u velikoj prednosti kada su u pitanju bodovi na beogradskom terenu

Takođe treba napomenuti da će ishod takmičenja umnogome zavisiti od posjete Beogradu, i napora koji su Abazović i Joković spremni da ulože u glancanju zidova debelog crijeva srpskog diktatora u pokušaju. Dritan je tu u prednosti s obzirom na kontinuitet tajnih sastanaka sa Vučićem u vilama ”Bokeljka” i ”Mir”, ali i vezama sa srbijanskom BIA-om. Svemu tome treba dodati i veze Dritanovog brata sa srpskim režimom koji mu je omogućio da ima kliniku u samoj prijestonici.

U svakom slučaju očekuje nas uzbudljivih par sedmica dok se zahuktava trka za mjesto na tronu prvog Srbina Crne Gore između prirodno nadarenog Jokovića i Vučićevog ”poštenog” graDŽanskog Albanca Dritana Morine Bajramovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije