Connect with us

Komentar

NAKON FORMIRANJA VLADE DF U RASULU: Članstvo krivi rukovodstvo za povratak DPS-a na vlast, Vučić prekrižio Raja i Milana

Published

on

Demokratski front je mastodontski politički savez, zasnovan na agresivnoj promociji desničarskih ideja velikosrpstva i ruralnog, antihrišćanskog svetosavlja i kao takav odavno je postao relikt političke prošlosti i faktor destabilizacije moderne Crne Gore.

Ipak, nakon jučerašnjeg zvaničnog formiranja manjinske vlade koju je podržala najjača politička partija u državi – DPS, postoje nagovještaji da Demokratski front ulazi u završnu fazu svog destruktivnog političkog bivstvovanja.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora veoma dobro upućenih u stanje na terenu u ovom neočetničkom, desničarskom političkom savezu, atmosfera u njihovim redovima došla je do tačke usijanja. Ljubav među konstituentima DF-a koja je nekada bila jaka kao ona između četnika i ustaša u Drugom svjetskom ratu, polako počinje da nestaje i pretvara se u uparloženi kompromis političkih supružnika duboko zašlih u apatičnu bračnu krizu.

DF u danima najveće slave

”Članstvo DF-a je veoma nezadovoljno nakon jučerašnjeg formiranja vlade. Pojedini su toliko razočarani da razmišljaju da se vrate u DPS. Simpatizerima i članstvu DF-a jednostavno je dozlogrdilo da godinama budu etiketirani kao vječiti gubitnici. Nakon ‘pobjede’ na izborima 30. avgusta ispostavilo se da je Front opet izgubio, a sve je rezultiralo jučerašnjim povratkom DPS-a na vlast”, rekli su naši izvori iz ovog ruralno-svetosavskog političkog saveza.

Rajo i Milan krivi za povratak DPS-a, PzP više nije DF

Kako su kazali, glavnog krivca za, kako navode, ”povratak DPS-a na vlast”, članstvo i nižerangirani funkcioneri, vide u rukovodstvu stranke na čelu sa Andrijom Rajom Mandićem i Milanom Kneževićem.

Što se tiče Nebojše Medojevića i njegovog Pokreta za promjene (PzP), većina funkcionera smatra da ova partija više nije dio DF-a.

”PzP se potpuno udaljio od izvornih načela DF-a koja su mogla da se svedu na moto – ‘Ulica, pivo, pecivo – litijašenje zadovoljava neizrecivo’. Tako da je samo pitanje vremena kad će PzP izaći iz DF-a. To samo po sebi i nije toliko loše jer se lider PzP-a Nebojša Medojević odavno ‘razdužio’ sa zdravim razumom i svaka dva-tri dana sebe demantuje, ili iznosi fantazije o kokainskoj zavjeri, dubokoj državi, masonima i satani”, rekli su naši izvori.

Nebojša Medojević: Članstvo DF-a sve manje vjeruje u njegove priče da novu vladu finansira duboka država novcem od kokaina i uranijuma sa Neptuna, dok naloge prima od reptilijanaca i ”sorošoida”

Ipak, članstvo i funkcionere zabrinjava mogućnost da PzP napušti DF, ne toliko, kako kažu, zbog kadrova i minorne podrške birača koje ta partija ima, već zbog takozvanog ”domino efekta”.

”Ako iz DF-a izađe PzP, odmah nakon toga uslijediće Kneževićev DNP, za koji se već odavno spekuliše da je spreman za solo-nastup. To vodi do raspada i nestajanja DF-a, i sve bi to moglo da se odigra u relativno skorom periodu”, rekli su naši izvori.

Vučić zadao dodatni udarac

Kao da stanje unutar DF-a nije bilo samo po sebi katastrofalno, da se stvari još više zakomplikuju potrudio se i nalogodavac ovog svetosavsko-desničarskog političkog saveza Aleksandar Vučić, inače šef Srbije.

Kao što je poznato, nakon propasti velikodržavnog projekta ”Otvoreni Balkan”, Vučić je ostao na cjedilu, rashodovan od Moskve i Vašingtona, tako da će morati dobro da se potrudi da spasi svoju političku karijeru.

”Stoga neće biti u mogućnosti da pomaže DF kao što je to nekad radio. Nije da on ne voli Raja i Pipuna, oni su njemu veoma dragi, ali čovjek se nalazi u političkom kolapsu, gdje ga moskovski čekić prikiva na vašingtonski nakovanj. Stoga je za očekivati da pušti niz vodu DF da bi svu snagu usmjerio na sopstveno spašavanje”, rekli su naši izvori dobro upućeni u odnose na relaciji DF-Vučić.

Aleksandar Vučić: Rajo, Milane praštajte, moraćete sami. Ja sam se žestoko zajebao

Rozi ofirao stanje u DF-u

Koliko je stanje u DF-u napeto, najbolje govori ponašanje šefa poslaničkog kluba ovog svetosavskog provizorijuma Slavena Radunovića, alijas ”Rozog” koji je divljao na nedavnoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, Radunović je na konferenciji za medije u srijedu saopštio da taj politički savez neće prisustvovati sjednici skupštine Crne Gore na Cetinju, na kojoj se birao predsjednik parlamenta i 43. Vlada Crne Gore. Rozi je tom prilikom ispoljio impozantan nivo nervoze, uz to se i svađao sa novinarkom Gradske Televizije.

”Njegovo ponašanje najbolje govori o stanju u kome se nalazi DF. Nervoza Radunovića je nervoza Fronta koji polako tone u političku prošlost”, rekli su naši izvori.

Andrija Mandić ponovo u poslaničkim klupama

Indikator da je u DF-u sve otišlo u propast, je i najava da će se u poslaničke klupe vratiti politički pokojnik Andrija Mandić.

Vraćanje ovako istrošenog kadra je najbolji pokazatelj koliko je situacija u DF-u beznadežna.

Ipak, kako tvrde naši izvori, DF će se po inerciji kotrljati još neko vrijeme, kao stari, razlupani Jugo 45, sve dok bude i najmanjih naznaka iz regionalnih destabilizatorskih centara da će ih po potrebi gurati u nove avanture političke destrukcije.

B.Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije