Connect with us

Komentar

Ozbiljan pad

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Ima tu i više od deset metara. Kada bi Putin skočio sa visine uzdignutog stola za kojim se uobičajeno nalazi sa svojim najbližim saradnicima od njega bi ostao samo prosuti žumanac.

Uostalom, uporedite naređenja za ministra odbrane Šojgua i načelnika Generalštaba Gerasimova o povećanju spremnosti ruskih raketa sa Putinovim mjestom za stolom i distancom koju potpisuje strah od eventualnog razbolijevanja korona virusom. Povjerenje je na nultoj tački. Paranoja se, pak, zakucava u samo nebo. A naređenje je naređenje. A i strah od gubitka vlasti je – samo strah od gubitka vlasti.

I eto ti prijetnje nuklearnim oružjem za cijeli svijet.

Vojnici samo slušaju svog glavnokomandujućeg. To im je u opisu radnog mjesta. Ruski narod se tu baš i ne pita. Naročito kad im se još zabrani slobodno raspolaganje sopstvenim eurima i dolarima. Sa rubljom radite šta hoćete. Ona ionako pada. A cijela tamošnja ekonomija ide ka tome da baš i neće moći da čine što hoće sa svojim devizama u bankovnom šteku. A to je već ozbiljan pad.

Još kad ti zavrnu lojalne oligarhe…Suze same teku.

Ukratko, Ameri su Putinu ušli u lovu. A taj udarac po džepu, kao što svi znamo, najviše boli. Koji crni bubrezi ili porođajni bolovi. Na skali bola, taj udarac po džepu je neprikosnoven. A onda je konvoj ruskih transportnih kamiona koji upada na teritoriju druge države tek sasvim realna stvar. ‘Oće to od straha za sopstveni zadnji dio leđa. Frka je samo kad na tim neodržavanim kamionima crkne alnaser, pres ležajevi ili krajevi spona glave upravljača. I onda ostanu na sred puta, za sprdnju.

Onaj Putinov sto je za kojim se nalazi sa svojim najbližim saradnicima je dug više od 10 metara. Skok sa te visine za Vladimira Vladimiroviča ne obećava ništa dobro.

Od sijanja straha, samo jalova žetva.

Rekoh li vam ja…

Ozbiljan pad. Imamo posla sa prosutim žumancem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije