Connect with us

Komentar

Putuj, cmizdro…

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Mnogo se opustio. Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je tamošnju predizbornu kampanju ničim izazvan shvatio mnogo ozbiljno. I tako je niotkuda zauzeo stav nekakvog balkanskog moćnika riješenog da prijeti susjedima. Da nije žalosno, čovjek bi se stvarno dobro nasmijao

Uistinu, stiče se utisak da se taj što je Vučiću kreirao predizbornu kampanju, žešće zajebavao. I strpao ga da izlazi iz frižidera, sa sve preklinjanjem sirote domaćice da bar ne izađe iz šporeta.

A cmizdravi je samo to što jeste. Običan patetični prenamagač, žalosnog ponašanja i snishodljivog glasa, taman u skladu sa ulogom koja mu je zapala. Uz to, upisao se i kao postojani brojač kilograma brašna, litara ulja i pakovanja konzervi sa kojima raspolaže država Srbija.

Prema podacima Eurostata, od početka Vučićeve vladavine državu Srbiju je napustilo 243. 855 hiljada stanovnika. Bar onih za koje se zna da su im izdate boravišne dozvole u zemljama Evropske unije. Za sve one koji su uspjeli da se domognu Amerike i Kanade i nestanu bez traga, nema pouzdanih podataka.

Važno je samo da u svojoj kampanji u negativnom kontekstu spomene Kosovo i Crnu Goru. I da im on nešto spočita. I da bude malo važan, već viđeno prejadan sa svojom kalkulativnom idejom o sjedenju na nekoliko stolica, totalno uživljen u ulogu političara kojeg bi neko trebao da uvažava.

A da se ovaj “copy – paste” majstor zaista zaigrao, ponajbolje govori njegova poniznost i strah od Putina, pa kad je ovaj krenuo da prijeti nuklearnim bombama, Vučić je brže bolje potegao prema Crnoj Gori – “dalekosežnim posljedicama”.

Istina počiva u onoj poslovici “viđela žaba đe se konj potkiva, pa i ona digla nogu”. Stvar sa ovom žabom je u tome da nikada neće moći da digne nogu u onoj mjeri koliko to od njega traži Putin. Ukratko, Vladimir Vladimirovič nikada neće biti zadovoljan. Tražiće više. Samim tim, Srbija će biti više ponižena. I više udaljena od ostatka svijeta.

Ili, još prostije rečeno, onaj konj će zgaziti žabu.

A Cmizdravi?

Cmizdravi je samo to što jeste.

Putuj, cmizdro…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije