Connect with us

Komentar

Ukratko, haos

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Sve stane u sinonim – haos. I nastali nered, džumbus, zbrkanost, rusvaj.

Očigledno je vrijeme da se odustane od upornog neprihvatanja zaista nevjerovatne činjenice da je ipak ispalo moguće da u ovoj državi i u jednom trenutku njenog postojanja budu istaknuti kao predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a kao potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović.

Destabilizacija države je izvedena besprekorno. Šteta napravljena, ugled narušen, vrijeme protraćeno.

Za nezaborav ostaju trčkaranja kod Vučića i Porfirija, klečanja i ljubljenja podova, ponuđeni milioni za koje se zaboravilo koji ih je nudio, vrijeme šepurenja ekstremnih nacionalističkih organizacija odanih susjednoj državi, bulažnjenje o borbi protiv korupcije i nepotizma koje je eskaliralo do neslućenih razmjera, razni biznis poduhvati u pratnji “ekspertske” oholosti i javašluka, 5. septembar…

Ukratko, haos.

A onda, kao da je sve to bilo malo i poražavajuće, stigli smo i do prijetnji postavljanjem bombi. I u tržnom centru i u osnovnim školama. I do prijetnji po živote djece.

Tu već stižemo do razlaza. Oko toga nema pogađanja.

Sve u vezi Vlade u tehničkom mandatu, te odugovlačenja u uspostavljanju nove, kao i blokade Parlamenta, ispostavlja se kao apsolutno neprihvatljiva stvar.

Nekada su crnogorske službe bezbjednosti znale i ko đe ide i šta ruča. Danas smo suočeni sa paradom foliranata, skorojevića i diletanata koji imaju problema sa sastavljanjem istinite proste rečenice.

Ukratko, haos.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije