Povežite se sa nama

Politika

KONATAR: URA sa DF-om neće dogovarati nove izbore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Građanskom pokretu URA je apsolutno neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovara vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, rekao je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar. Za tako nešto DF će, kako je poručio, podršku morati da traži od DPS-a i opozicije. Potrebno je, kaže, da se u parlamentu uozbilje svi i posvete radu kako da građanima Crne Gore bude bolje

On je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je DF-a taj koji se godinu dana trudi da sruši Vladu Crne Gore, jer nijesu na ministarskim pozicijama.

Komentarišući to što danas ističe rok koji je DF dao za izjašnjenje o platformi sa predlozima za prevazilaženje političke krize, Konatar je rekao da tu nema ništa novo.

“Ne očekujem ništa spektakularno. Evo da vidimo šta će biti to rješenje jer kolege iz DF-a opet najavljuju neki dan D, da će donijeti neku odluku. I mene zanima što će biti ta odluka”, rekao je Konatar.

Galimatijas u parlamentu

Ocijenio je i da se u parlamentu i na političkoj sceni dešava pravi galimatijas, te da je čak i poslanicima teško da shvate pozicije političkih aktera u Crnoj Gori.

“Ako je neko podržavao Vladu Crne Gore i radio da Vlada uspije i da rezultate, to je Građanski pokret URA. Svi su na neki način pokušavali da opstruiraju rad Vlade zarad sitnih političkih interesa”, rekao je Konatar.

Navodi da Demokratski front (DF), koji godinu dana radi sve da Vlada ne uspije, sada pokušava da manipuliše izborom predsjednika Državne izborne komisije (DIK).

Ako ponuda DF-a bude da sa Urom dogovaraju nove izbore, to će morati da traže sa DPS-om i opozicijom. Sa nama to ne mogu postići, jer nas ne interesuje gubljenje vremena.

“Zahvalan sam DF-u, jer su sa DPS-om inicirali da se već u ponedjeljak, kao prva tačna dnevnog reda, nađe inicijativa o nepovjerenju Vladi. Da se vidi ko će slagati – da li mi koji nijesmo najavljivali rušenje Vlade ili oni koji su najavljivali, odnosno DF, rušenje iste Vlade sa DPS-om”, rekao je Konatar.

Ponovio je da nema nijednog razloga da bi URA glasala za nepovjerenje Vladi Crne Gore.

Osvrnuo se na izbor Nikole Mugoše za predsjednika DIK-a, navodeći da je aktuelna vlast kritikovala DPS što nijesu na čelnim mjestima bili profesionalci.

“I sad je problem jer neko hoće da umjesto DPS-a opet bude DPS, odnosno DF. E to, dok je GP URA činilac parlamentarne većina, nećemo dozvoliti”, rekao je Konatar.

O budžetu: Sve opcije otvorene

Pred poslanicima je, kako je rekao, sijaset zakona koji su na čekanju, a koji bi trebalo da budu usvojeni.

“Čeka nas usvajanje budžeta. Velika su očekivanja građana od budžeta, programa Evropa sad. Konačno ljudi nijesu pričali o 1918, komitama, već o realnim stvarima, povećanju plata. To je put kojim treba da idemo, da pomognemo da budžet bude usvojen i da se usvoje rješenja koja će unaprijediti život građana”, istakao je Konatar.

Govoreći o tome ima li šanse da budžet ne dobije zeleno svjetlo, Konatar kaže da u parlamentu za sve postoje šanse: “Sve opcije su otvorene. Mi ćemo uraditi sve da priča oko budžeta uspije, da kandidujemo izmjene u dijelu u kojem vjerujemo da se može unaprijediti”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije