Povežite se sa nama

Politika

Krapović: Vanredni izbori rješenje svake političke krize, ali naša koalicija je stava da se oni održe 2024. godine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je danas da su vanredni izbori rješenje svake političke krize, međutim da je koalicija “Mir je naša nacija” stava da oni treba da se održe 2024. godine.

“Naš stav je da se izbori održe 2024. godine. Izbori ne bi donijeli ništa, ne bi donijeli značajnu promjenu snaga na političkoj sceni Crne Gore. Imali bismo gubitak vremena i i energije. I opet bi neke političke struktutre trebalo da sjednu za sto”, kazao je Krapović na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

On je rekao da Demokrate neće glasati za inicijativu opozicije o nepovjerenju Vladi.

“Da bi inicijativa prošla, potrebno je da jedan od 41 polanika glasa za nju. Ukoliko bi se desilo da bilo ko od poslanika većine ipak na to odluči, to bi bilo prekrajanje izborne volje, i to bi koruptivno u institucionalno uništili Crnu Goru”, kazao je on.

Krapović je kazao da nakon kraha crnogorskog turizma 2020. godine, u ovoj godini smo imali umjereni oporavak turizma i ugostiteljstva.

“Mi smo sve ovo vrijeme podržavali Vladu, i mislim da su postignuti dobri rezultati, prije svega kada govorimo o ostvarivanju budžeta – o ukupnom prometi koji je na nivo 65-70 odsto. U skadu sa tim, očekivao sam da će Vlada novim budžetom naći za shodno da mjeru od sedam odsto PDV za ugostitelje produži. Obzirom da Vlada nije to uradila, mi smo danas smo dali u proceduru izmnjene i dopune zakona o PDV. Na taj način želimo da vratimo sniženu stopu PDV-a od sedam odsto na posluživanje hrane i pića”, kazao je Krapović.

Poručio je da je od ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića u Skupštini dobio odgovor da je oporavak turizma završen.

“Mišljenja sam da smo daleko od završetka pandemije i ekonomske krize, koja je možda i najteže pogodila sektor turizma i ugostiteljstva, koji je najvažniji sektor privrede Crne Gore. Jasno je da oporavak još nije potpun i da imamo i ubuduće jednu takvu mjeru na mjestu. Ako bi ova izmjena zakona bila izglasana, mi bi omogućili Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, veću konkurentnost u odnosu na ono što je naše okruženje i Mediteran i Evropa u turističkom smilsu. U svim tim zemljama e primjenjuje snižena stopda PDV na ovaj segment ponude,. To je u najrazvijenijim destinacijama oko desetak odsto, u Hrvatskoj je 13 odsto. Nama bi to omogućilo neku vrstu prednosti i konkurentnosti da trčimo trku sa razvijenim destinacijam od naše”, kazao je Krapović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije