Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ NA VIDEO LINKU SA MERKEL: Razmotreni bilateralni odnosi

Published

on

(FOTO: Vlada Crne Gore)

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, razgovarao je putem video – linka sa kancelarkom Savezne Republike Njemačke, Angelom Merkel. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Njemačke.

Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu.

Premijer Krivokapić je zahvalio saveznoj kancelarki Merkel na iskazanoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Krivokapić je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

Savezna kancelarka Angela Merkel, pozdravila je opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio.

Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel, razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije