Connect with us

Politika

Krivokapić: Ne može neko kupovinom zlatnog glasa da izmijeni demokratiju na djelu

Published

on

Predsjednik Vlade je saopštio da zdrava Crna Gora može biti samo ako je zdrava demokratija, te da će potpisati značajan sporazum o investicionom poduhvatu koji će ući u istoriju Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da se kupovinom zlatnog glasa ne može izmijeniti demokratija na djelu.

On je govoreći na gala večeri koju organizuje Američka privredna komora saopštio da se na ovim prostorima dešava “endemska korupcija”.

“Ovih dana smo bili svjedoci da se pripremala politička korupcija. Ona je preduslov viskoke korupcije. Ne može neko kupovinom zlatnog glasa da izmijeni demokratiju na djelu”, istakao je Krivokapić.

Kako je kazao, najznačajniji iskorak ove Vlade, “od koga svi u političkim krugovima strepe”, je program Evropa sad.

“To je pokušaj onoga što je Bajden rekao – da korupcija nagriza ekonomske jednakosti. Želimo da pokušamo da smanjimo stopu siromaštva i povećamo kupovnu moć građana”, pojasnio je on.

Dodao je i da ako želite da pomognete državi treba da imate transparentnu upravu, a da je to “ono što demonstrira ova Vlada”.

“Zdrava Crna Gora može biti samo ako je zdrava demokratija. Ova saradnja koja se sve više i više osjeća. Potpisaćemo jedan značajan sporazum o jednom investicionom poduhvatu koji će ući u istoriju Crne Gore”, saopštio je predsjednik Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije