Connect with us

Politika

Lekić: Umjesto šarlatanskog političkog lizinga sa Đukanovićem i poraženima na poslednjim izborima, potreban je ozbiljan dogovor političke većine

Published

on

Umjesto šarlatanskog političkog lizinga sa Đukanovićem i poraženima na posljednjim izborima, potreban je ozbiljan dogovor političke većine za alternativu postojećem haosu, rekao je predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

Dodaje da je teško razumjeti predlog o novoj manjinskoj vladi u uslovima kada još postoji parlamentarna većina, što pomenutu ideju čini nerealanom.

“Zapravo, nije mi poznato da je neki subjekat napustio parlamentarnu većinu, da je spreman da prekraja volju birača 30. avgusta, i ulazi u neku formu političkog lizinga sa nereformisanim, dakle korupcionaškim Đukanovićevim DPS. Nastavak te groteskne situacije bi podrazumijevao da subjekat iz političke većine nastale izbornom voljom 30. avgusta 2020. sada zajedno sa DPS-om pokrene antikorupcionaške reforme i dekriminalizaciju crnogorskog društva”, rekao je Lekić.

On misli da tako neodgovornih šarlatana ipak nema u političkoj većini, uz sve slabosti u njoj i dodaje da ako takve stranke ili pojedinci ipak postoje, dakle ako se vara u prethodnoj ocjeni, bilo bi krajnje neodgovorno i nemoralno da se takvi kriju, da ne preuzimaju odgvornost za svoje odluke, na što imaju pravo koje im niko uzima.

“Umjesto nepotrebnih misterija potreban je makar minimum javne ozbiljnosti, po mogućnosti malo državničkog formata i respekta prema građanima. Drugim riječima, u ovom teškom trenutku u zemlji gdje građani nisu zadovoljni učincima nove vlasti, posebno vlade koja je proizvela mnogo više problema nego rješenja, obaveza je svakog u političkoj većini da nađemo zajednički politički odgovor na vidljivo urušavanje pobjede 30. avgusta 2020”, zaključuje Lekić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije