Connect with us

Politika

LP: Leposavić demonstrira nacionalističku ostrašćenost

Published

on

Foto: LP

Ministar pravde Vladimir Leposavić u prvim danima mandata demonstrirao je nacionalističku ostrašćenost, uprkos tome što je nabavio zaštitnu masku sa crnogorskim grbom, velikosrpsku ideologiju ne uspijeva da zamaskira, smatraju iz Liberalne partije.

Kako su naglasili, u hitnoj proceduri izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti Leposavić je potpuno netransparentno usvojio neka nova rješenja u skladu sa svojom ideologijom. Ako je nova vlast zaista htjela dijalog i dogovor, dala bi takve prijedloge javnosti na uvid i omogućila da svako da svoje sugestije.

„Naročito zabrinjava što ministar na sastanak tim povodom nije pozvao predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve, koja je ravnopravno učestvovala u dosadašnjim procedurama donošenja ovog Zakona koji je se direktno tiče. Leposaviću postavljamo pitanje je on to veći pravni stručnjak od utemeljivača moderenog prava Crne Gore dr Valrazara Bogišića, pa može da sudi koja vjerska organizacija je predstavnik vjerujućeg crnogorskog naroda”, navodi se u saopštenju LP-a.

Izostavljajući namjerno jedinu vjersku zajednicu crnogorskog naroda, Leposavić jasno želi da pošalje poruku da ne priznaje ni Crnogorce kao naciju niti njihovo pravo na ispovijedanje vjere, a CPC da eliminiše iz pravnih i državnih tokova u sopstvenoj državi Crnoj Gori, ističu iz LP.

“Razumijemo da bi pozivom CPC Leposavić praktično priznao činjenicu da je to ravnopravna vjerska zajednica crnogorskog naroda i na taj način pogazio ideologiju svojih duhovnih i političkih mentora i ugrozio projekat urušavanja crnogorskog identiteta. Međutim, podsjećamo da on nije ministar za potiranje identiteta Crne Gore već je ministar pravde u crnogorskoj Vladi zadužen da sprovodi pravdu i zakone jednako prema svima, a ne po svojoj volji i hiru”, zaključuju u Liberalnoj partiji CG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije