Connect with us

Politika

LP: Stalni napadi na patriotske skupove, policija ne reaguje

Published

on

Liberalna partija najoštrije osuđuje gnusne i huliganske napade na kolonu vozila sa istaknutim državnim zastavama u Podgorici i traži da se utvrdi ko su pojedinci i grupe koje su sinoć napadale kolonu vozila patriota.

Pitaju državni vrh, predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, šefa ANB Dejana Vukšića, državno tužilaštvo, NVO sektor, političke partije, “je li ovo ta oslobođena Crna Gora”.

“Tražimo hitnu reakciju policije i tužilaštva i pokretanje istrage sa ciljem identifikovanja napadača, njihovih inspiratora i nalogodavaca i njihovo procesuiranje”, navode u saopštenju.

Liberalna partija zahtijeva da se utvrdi odgovornost uniformisanih policajaca pripadnika specijalnih jedinica, zatim njihovih starješina za sinoćnje nepostupanje prema napadačima.

“Postavljamo pitanje ministru MUP-a direktoru policije Brđaninu i vd. ANB-a Vukšiću zašto je dozvoljeno okupljanje grupa provokatora na trasi prolaska kolone vozila, da li ste tim svojim činjenjem svjesno ohrabrili napadače da imaju slobodan prostor da atakuju na sugrađane koji nose zastave svoje države. Pitamo zašto i po čijem nalogu nije priveden i procesuiran napadač na kolonu vozila kod mosta Milenijum, već je kao što se to vidi na više snimaka, pružila utočište napadaču i svojim tijelima ga zaštitili od eventualnih problema. Zašto su ti istu policajci koji su štitili napadača reagovali primjenom sile na mladiće iz kolone i zašto su neke od njih priveli u svoja vozila koristeći sredstva fizičke prinude, ‘poluge’, kako bi ih smjestili u ‘marice’. Porazno je bilo za sve građane koji su se sinoć zatekli na licu mjesta da gledaju mučne scena opšteg rasula u komandnom lancu policije i njihovo međusobno optuživanje oko mjera koje treba primijeniti. Posebno tražimo da se ispitaju dešavanja u istom incidentu, a u kojem su po snimcima koji su prisutni na društvenim mrežama kao i po kazivanju učesnika pojedini policajci uperili u tijela i glave mladića i đevojaka puške sa ispaljivanje suzavca”, navodi se u saopštenju.

Tvrde da se u toku trajanja vožnje desilo desetak incidenata, a policija nije ni jednu mjeru sprovela prema izvršiocima niti je procesurila i jedno lice koje je napadalo građane, već je svaki put zaštitila pomenute vinovnike i zatim ih pustila da se slobodno kreću.

“Uzaludan vam je trud, vaš naum da zaustavite građane Podgorice i Crne Gore u iskazivanju ljubavi i patriotizma prema svojoj državi je osuđen na propast. Doživjećete istu, sudbinu koju su dočekali svi oni koji su mrzjeli svoju domovinu, a klanjali se tuđoj državi”, zaključuju u LP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije