Connect with us

Politika

LUKOVAC ZA PORTAL LUČA O SASTANKU: Ako Vlada ostaje pri odluci o opozivu ambasadora, moraće obrazložiti razloge

Published

on

Foto: Anadolija

Bivši crnogorski diplomata Branko Lukovac izjavio je da je nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika Mila Đukanovića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića jasno da će se ubuduće dogovorati oko opoziva ambasadora.

“Ako Vlada ostaje  pri ovim predlozima, moraju dati detaljno obrazloženje za svakog pojedinačnog ambasadora”, rekao je on za portal Luča.

Prema njegovim riječima, ono što je nedostajalo Đukanoviću da bi se eventualno usaglasio sa predlogom o opozivu sedam ambasadora jeste pojedinačno i detaljno obrazloženje za svakog od njih.

“Ono što je pominjano u javnosti njemu nije bilo službeno dostavljeno, a govoriti da je neko radio protiv svoje države, a ne dati nikakve dokaze o tome, potpuno je neprihvatljivo”, kazao je Lukovac.

On ističe da predsjednik svakako nije mogao da prihvati takav predlog, te da je logično dalje postupanje u skladu sa njegovim željama.

Predsjednik Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đordje Radulović postigli su sinoć dogovor u vezi sa opozivom odredjenog broja ambasadora, navodi se u zajedničkom saopštenju.

“U tom kontekstu, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade”, navodi se u saopštenju.

Nije, međutim, iz saopštenja jasno da li to znači da će Đukanović potpisati opoziv svih sedam ambasadora.

Đukanović je 22. januara u intervju agenciji Mina kazao i da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi. Vlada je tražila njihov opoziv jer su kako je saopšteno nanijeli štetu državi.

“Polovina od ovih ljudi koji se opozivaju nikad nisu bili članovi Demokratske partije socijalista, ali su neki od njih ili manje-više svi obavljali vrlo važno poslove u našem društvu. Lično ih znam i niko od njih nikada ne bi uradio ništa na štetu države”, kazao je Đukanović.

Đukanović je ranije već odbio da potpiše opoziv sedam ambasora koje predložilo Ministarstvo vanjskih poslova.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije