Connect with us

Politika

MANDIĆ: Ako žele smjenu Leposavića, moraće to sa nekim drugim; BOGDANOVIĆ: Leposavića nećemo smjenjivati sa DPS-om

Published

on

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je saopštio da Demokratski front neće podržati smjenu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića koju je danas ranije zatražio premijer Zdravko Krivokapić, i poručio da će parlamentarna većina uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe.

“Čvrsto smo odlučili da uradimo ono što od nas traže građani, a to je da obranimo demokratiju koja je pobijedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vrlasti prevaziđe. Imaćemo brzo novi sastanak na kome ćemo predstaviti konkretne predloge za izlazak iz krize”, rekao je Mandić nakon današnje sjednice šefova partija vladajuće većine.

On je saopštio da ih Krivokapić nije konsultovao kada je u pitanju smjena ministra Vladimira Leposavića.

“DF je podržao Vladu… DF će slijediti volju naših birača. Vidite šta se desilo jutros. To tako ne smije da se radi i da stvari prelamaju preko koljena. Ako neko želi da smijeni Leposavića moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrešenje Leposavića. Da jeste mi bi mu rekli da nipošto ne poteže takve poteze”, istakao je Mandić, dodajući da čovjek koji je pripremio Zakon o slobodi vjeroispovjesti nije zaslužio ovakav odnos od strane premijera.

Demokrate neće braniti nesporne greške ministra ljudskih i manjinskih prava Valdimira Leposavića, niti će ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, poručio je Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore, nakon izjave premijera Zdravka Krivokapića da je zatražio smjenu Leposavića.

Bogdanović ističe da je ministar Leposavić je napravio veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici, zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi međnarodnog suda pravde u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost.

“Međutim, niti ćemo braniti ministra od nesporne greške, niti ćemo ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine. U konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo cjelovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara. Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi znati da niti jedan pojedinac ne smije biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje gradjana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine. Niti Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne smije dovesti do pada Vlade. To bi bila pogubna greška”, ocijenio je Bogdanović.

Prema njegovim riječima niti jedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore.

“Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vjere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao”, zaključio je Bogdanović.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. GRAĐANSKI

    05.04.2021. at 17:31

    Biće zanimljivo kako će o smjeni Leposavića (herr Frica) glasati toboš-bajagi-navodno Crnogorci: Medojević, Radulović, Bulatović? Čini mi se da je poslanik i “Crnogorac” M. Lekić – zaboga kako će se on izjasniti glede spomenutog (još) ministra, tj. samijem tijem glede Srebrenice?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije