Connect with us

Politika

MANDIĆ: Cilj DF-a nije obaranje Vlade, već da ispunimo sve ono što smo obećali građanima

Published

on

“Vjerujemo u dogovor. Bićemo veoma konstruktivni u tim razgovorima i ne bih unosio nijednu pesimističku crtu. Bolje da vjerujemo da će da dođe do toga i da će Crna Gora da krene pravim putem”

Naš cilj nije obaranje Vlade, nego dogovor parlamentarne većine da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, odnosno kako da ispunimo sve ono što smo obećali građanima 30. avgusta, rekao je za Dnevnik TVCG jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Najavio je da će razgovor sa parlamentarnom većinom o razrješenju političke krize biti iniciran veoma brzo.

Mandić je, prenosi portal RTCG, najavio da su dalji koraci DF-a upereni u pravcu razrješenja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

“Već nekoliko mjeseci Vlada Crne Gore nema podršku nema podršku parlamentarne većine i sama ta kriza Vlade prozrokovala je da mi imamo krizu i drugih državnih institucija. Ovo je jedan od onih predloga kako da razriješimo političku krizu. Mi smo u prethodnom periodu prihvatili predloge nekih drugih kolega iz parlamentarne većine i pokušali smo tu krizu da razriješimo kroz rekonstrukciju Vlade Zdravka Krivokapića. Ali smo onda konstatovali da prolazi vrijeme, da se ništa ne dešava i dobili smo veoma jasne poruke od strane Krivokapića i Abazovića da bi oni najviše voljeli da se stanje zadrži kako jeste što se tiče Vlade, a da to što ne funcionišu institucije, to što nemamo pomaka, reformi, to što nemamo obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom to je manje važno”, rekao je Mandić.

Navodi da DF i Koalicija “Za budućnost Crne Gore” podvukla crtu i jasno saopštila put za razrješenje krize upravo u dogovoru parlamentarne većine.

“Parlamentarnoj većini ponudili smo model izbora nove Vlade sa kojom bi počela i obnova svih institucija koje ne funcionišu, ali bi počela i obnova kroz samu Vladu. Počela bi i kadrovka obnova. Imali bi drugačiju situaciju u policiji i pravosuđu. Mogli bi da građanima isporučimo ono što smo im obećali prije godinu”, dodao je Mandić.

Mandić je istakao da je parlamentarna većina spremna za razgovore i razrješenje političke krize.

“Siguran sam da je postupak rekonstrukcije Vlade nemoguće obezbijediti u ovakvim uslovima. Sada imamo mnogo veću šansu za dogovor. Nije naš cilj obaranje Vlade, nego dogovor parlamentarne većine da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, odnosno kako da ispunimo sve ono što smo obećali građanima 30. avgusta”, istakao je Mandić.

Mandić je ponovio da je ruka DF-a pružena prema parlamentarnoj većini, a ne opoziciji.

“Vjerujemo u dogovor. Bićemo veoma konstruktivni u tim razgovorima i ne bih unosio nijednu pesimističku crtu. Bolje da vjerujemo da će da dođe do toga i da će Crna Gora da krene pravim putem”, dodao je Mandić.

Mandić je najavio da će razgovor sa parlamentarnom većinom biti iniciran veoma brzo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije