Connect with us

Politika

MANDIĆ: Sramota je da Tito ima spomenik u Podgorici, a ne Stefan Nemanja

Published

on

Andrija Mandić, Foto: Tanjug

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da bi Podgorica, po uzoru na Beograd, trebalo da podigne spomenik srednjevjekovnom srpskom vladaru Stefanu Nemanji.

„Imamo problem različitog doživljaja vrijednosti. Taj sukob u Crnoj Gori ćemo prevazići u narednom periodu. Dolaze generacije koje neće učiti lažnu istoriju i, ako ne mi, oni mu podići spomenik. Sramota je da u njegovom rodnom gradu spomenik ima Josip Broz Tito, koji je jurišao i rušio kapelu na Lovćenu kao austrougarski kaplar, a da nema Stefan Nemanja kojem se naši preci i čitavo srpstvo klanja jer znaju da nije bilo njega ne bi postojalo našeg naroda, a ni srpskih zemalja” rekao je Mandić u intervjuu za Prvu TV.

Između ostalog, on je rekao da bi trebalo temeljno ispitati „prljavu kampanju koja se vodila preko portala „Udar”.

Komentarišući odluku Apelacionog suda, rekao je da državni udar nijesu mogli da osmisle ni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, ni sutkinja Suzana Mugoša, nego neko ko je pametniji od njih i ko ima politički interes.

„Režim je računao da može kroz tu priču ugroženih zapadnih vrijednosti, budućnosti Crne Gore, napada na naše sunarodnike da mogu sa tom lažnom osudom i presudom obezbijede još jedan mandat. E, pa, nije moglo više” rekao je Mandić.

Istakao je i da nema dilemu povodom lokalnih izbora u Nikšiću, te da će pobijediti koalicija Za budućnost Nikšića.

„Mi na izbore izlazimo sa čvrstim uvjerenjem da ćemo da pobijedimo, i da ćemo biti najjači u tom gradu” rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, otvoreni su za saradnju sa svim učesnicima izvora kojima je cilj svrgavanje DPS-a sa vlasti u gradu pod Trebjesom.

2 Comments

2 Komentara

  1. smilja

    06.02.2021. at 23:08

    Ovaj Mandić je bleknuo, a hoće da bude umni vođa. Srpstvo mu je toliko suzilo svijest, da mučenik ne zna ništa drugo no da priča srboidne neistine i gluposti. Žao mi je ali mu pomoći nema.

  2. S pod Osmina

    06.02.2021. at 23:37

    Josip Broz Tito, koji je jurišao i rušio kapelu na Lovćenu kao austrougarski kaplar!!!

    A koliko je onda onih čiji su djedovi i pradjedovi bili u Austro-Ugarskoj vojsci, i dakle isto tako jurisali i rusili kapelicu, a danas Lovcen brane od onih ciji su djedovi i pradjedovi bili u Lovcenskom odredu?

    Aaa, vidite da je nepošteno…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije