Povežite se sa nama

Politika

Medojević: DF neće dopustiti da URA i Demohrišćanska stranka koriste pozicije u vladi i moć a da ih mi podržavamo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon isteka roka 10. decembra konstatovaćemo da li postoji 41 poslanik za formiranje nove vlade ili ne. Ako ne bude podrške od strane URA, što je realno očekivati, DF će obavijestiti kolege iz parlamentarne većine da su se stekli uslovi da krenemo u dogovor oko organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Ovo, u razgovoru za “Novosti”, kaže Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori, saveza koji je partnerima na vlasti ponudio platformu za formiranje nove vlade bez aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića i njegovih ekspertskih ministara.

On je kategoričan da je status kvo neodrživ i da pravi velike štete građanima jer se ne sprovode reforme nužne za ozdravljenje političkog sistema, privrede i zarobljenih institucija.

– DF neće dopustiti da URA i Demohrišćanska stranka koriste pozicije u vladi i moć koju im daje vlast i da prave političke kampanje, a da ih mi podržavamo u parlamentu. Više nećemo podržavati projekte ove vlade, koju smatramo nelegitimnom, da ne govorimo da će osnivanjem svoje partije Krivokapić grubo izdati povjerenje birača, jer je podršku tražio za vladu eksperata, a onda je posle pola godine počeo da formira stranku preko leđa DF. On je brutalno izdao i prevario i DF i naše birače. Obećavao je u kampanji jedno, a onda sve te glasove poneo Đukanoviću i vlasnicima “Vijesti” sa kojima se dogovara i šuruje oko važnih političkih i državnih pitanja.

 

* Zašto se DF u platformi odrekao privilegija?

– Ponudili smo jedan pošten i fer predlog da se u okviru postojeće većine formira nova vlada i iskazali spremnost da se odreknemo mjesta predsjednika vlade, koje nam pripada po izbornom rezultatu.

Krivokapić nema ni elementarnu političku kulturu i osećaj odgovornosti za duboku institucionalnu i političku krizu i paralizu političkog života u zemlji i ne želi da podnese ostavku, iako njegovu vladu u parlamentu podržava samo nekoliko poslanika.

* Opozicija predvođena DPS je, u međuvremenu, podnijela predlog za smjenu Vlade. Može li proći?

– Ne, jer bilo koja politička partija ili poslanik iz vladajuće većine koji bi podržao ovu inicijativu bio bi politički mrtav. Inače, sasvim sigurno da među poslanicima URA ima onih kojima je ideologija DPS izuzetno bliska i prihvatljiva.

* Kako ocjenjujete rad aktuelne Vlade?

– Umesto zabrane rada DPS kao političkog krila mafije, otvaranja dosijea Udbe, hapšenja ključnih funkcionera DPS i zaplijene njihove imovine stečene kriminalom i pljačkom države, Vlada se više brinula oko pokušaja osnivanja nove stranke i nanošenja političke štete DF. Vlada kontinuiteta sa režimom DPS je i bila osnovana od vojnika globalne duboke države okupljenih oko “Vijesti” i dijelova Crkve, da sačuva Đukanovića i DPS, a da nanese štetu DF. Krivokapićev kabinet i “Vijesti” su u parlamentu već pet puta glasali skupa, a oko ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju zajedno učestvovali u zavjeri. Od izbora traju pokušaji vlasnika drugosrbijanskog tabloida “Vesti” (koga je kupila Đilasova Junajted medija) da naprave pakt sa tzv. zdravim jezgrom DPS i da brutalno prekroje izbornu volju građana.

* Da li Abazović mjerka premijersko mjesto?

– To je stari plan vlasnika URA. Da se formira vlada bez predstavnika DF, a posebno bez predstavnika srpskih nacionalnih stranaka, koju bi predvodio Abazović, a u njoj bi učestvovale i partije Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i manje stranke bivšeg režima.

* Koliko strane ambasade utiču na rad aktuelne vlade ili eventualno formiranje neke nove?

– U Crnoj Gori djeluje jedna mala, ali dobro organizovana, tajna i agresivna ekspozitura globalne duboke države. Okupljeni oko vlasnika “Vijesti” i URA, kroz agresivnu medijsku propagandu, kroz koncept tzv. političke korektnosti pokušavaju da nameću političke stavove bazirane na stranim interesima.

* Šta im je cilj?

– Najvažija njihova meta je identitet zasnovan na vrijednostima pravoslavno-hrišćanskog civilizacijskog kruga. Oni su protiv suverenih država, prava na izbor, demokratije, slobode, tradicije, istorije, religije. Žele da nam nametnu novo jednoumlje. Novu Kominternu koja će iz centra slati uputstva za život i ponašanje.

ANTIFA GERILA I U SRBIJI

* Poslednjih dana u Srbiji se organizuju tzv. ekološki protesti koji imaju politički prizvuk…

– Još na događajima oko ustoličenja mitropolita Joanikija upozorio sam da su nezakoniti i neprijavljeni protesti organizovani po uputstvima ljevičarske ekstremističke organizacije ANTIFA. Očigledno je da je i ANTIFA, koju enormnim milionskim iznosima finansiraju ekstremni ljevičarski tajkuni (Soroš) instalirala svoje jedinice i gerilske grupe u Crnoj Gori i Srbiji.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije