Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: “Memorandum o kapitulaciji i izdaji”

Published

on

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP)i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević memorandum koji će danas potpisati GP URA, SNP i manjinske partije naziva “memorandumom o kapitulaciji i izdaji”. Smatra da memorandum trajno eliminiše svaku šansu da je Crna Gora moguća kao pravno društvo i pravna država gdje će sila zakona biti iznad zakona sile. On dodaje da će SDP i SD memorandum potpisati nešto kasnije a da će im se na kraju pridružiti i DPS

“Ako je tačno da u Memorandumu piše da: ‘Crna Gora mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu’ onda se to ne može nazvati nikako drugačije nego ‘Memorandum o kapitulaciji i izdaji'”, kazao je Medojević.

Lider PzP-a kaže da je siguran da potpisnici memoranduma nijesu svjesni istorijske potrebe sa suočavanjem sa prošlošću i tranzicionom pravdom.

On ističe da je ideja davanja garancija Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nema hrabrosti niti svijesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države.

“Nuđenje amnestije čovjeku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrijednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio naslednje podjele, od Crne Gore napravio sugurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema, se ne može drugačije nazvati nego kao ‘izdaja'”, navodi se u saopštenju Meodjevića.

On potpisnicima memoranduma poručuje da “zabrana rada DPS-a, hapšenje onih koji su sa pozicija vlasti opljačkali narod i državu i zaplijene njihove imovine i vraćanje narodu i državi nije revanšizam nego pravda”.

Za Medojevića je memorandum pomirenje države i naroda sa korupcijom i kriminalom.

“Tačnije, politički akt kapitulacije države pred mafijom. Ovim nerazumnim aktom, u temelje buduće Crne Gore se ugrađuje nekažnjivost. Šalje se opasna poruka sljedećim naraštajima da se kriminal i korupcija isplati. Da postoje neki članovi naše zajednice koji su nedodirljivi i za koje zakoni ne važe. Da je finansijska i kriminalna moć iznad države”, kazao je Medojević.

Smatra da memorandum trajno eliminiše svaku šansu da je Crna Gora moguća kao pravno društvo i pravna država gdje će sila zakona biti iznad zakona sile.

“Samo kukavice i izdajnici mogu potpisati kapitulaciju države pred mafijom. Ovim aktom, potpisnici se odriču slobode i demokratije i prihvataju SILU kao jedinu vrijednost. Crnom Gorom se širi nepodnošljivi osjećaj nepravde. Narod traži da se DPS, kao lopovska sekta, političko krilo mafije, zabrani, njihovi korumpirani funkcioneri pohapse, a imovina stečena kriminalom vrati narodu i državi. Zato je DF sve više neprihvatljiv koaliciji za kapitulaciju, a sve više prihvatljiv opljačkanim, osiromašenim i obespravljenim građanima. Zato se u ovom Memorandumu ne pominje otvaranje dosijea UDBE, lustracija, zabrana DPS-a, hapšenja režimskih lopova i ubica, nezaobilazni mehanizmi demontaže totalitarnih poredaka”, kazao je Medojević.

On dodaje da će SDP i SD memorandum potpisati nešto kasnije a da će im se na kraju pridružiti i DPS.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. BMX

    15.12.2021. at 11:27

    Izadji samostalno na bilo koje izbore, stisni hrabrost i izmjeri snagu u birackom tijelu pa da vidimo koliko vrijedis nego se krijes ispod subare cetnickog vojvode. Hoces da suspendujes Ustav i zakone, da zavedes strahovladu da bi proganjao, zabranjivao i hapsio politicke protivnike koji dobijaju 40 % na izborima. Hoces da budes Staljin, Hitler, Musolini i Pol Pot i da primenjujes njihove metode. Lozis se na Trampa i desnicare, pises i govoris protiv EU i NATO, vrijedjas Predsjednika SAD kojeg nazivas “komunjarom” i dr uvredama… Siris teorije zavjera, mlatis o masonima, iluminatima i komunistima koji su te besplatno skolovali i napravili covjekom..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije