Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ TVRDI: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

Published

on

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević poručio je da premijera Zdravka Krivokapića treba bojkotovati, te pozvao sve poslaničke klubove da bojkotuju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje Parlament i Ustav države.

Potrebno je, smatra Medojević, odmah otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smjenu ove Vlade i formiranje nove sa novim premijerom.

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal od šverca. On je pokazao veoma opasne crte karaktera, i postaje prijetnja demokratiji i ustavnom poretku. Samovolja, nepoštovanje Ustava i zakona, tolerisanje šverca i pokušaji tajne rasprodaje preostalih državnih resursa, ( EPCG,…) pretvara ga u opasnu prijetnju vitalnim nacionalnim interesima. Najveća odgovornost za moguće tragične posljedice nastavka vladanja zemljom od strane ovog opasnog i nepredvidivog premijera biće na Bečiću i Abazoviću”, naveo je Medojević u saopštenju.

Kako je naglasio, u ovom teškom istorijskom trenutku, svoj dio odgovornosti za izbor i sudbinu ove nedemokratske i antireformske Vlade, treba da preuzme i Crkva koja je imala ključnu ulogu za postavljanje Krivokapića na čelo izborne liste Za budućnost Crne Gore i za mandatara.

“Niko sad ne može da se skriva od odgovornosti. Opasni eksperiment je sada postao prijetnja vitalnim interesima i naroda i države i Crkve. Siguran sam da će već sjutra i ključne zapadne Ambasade imati konsultacije sa svojim Vladama i da će tražiti redefinisanje pozicija prema Krivokapiću koji postaje generator političke krize i nestabilnosti. Bez obzira na političke razlike, cijenim da su mir, stabilnost, demokratija i ustavni poredak vrijednosti oko kojih se mora postići najširi konsenzus u Parlamentu. Đukanović i Krivokapić su faktori rizika koji ugrožavaju ove vrijednosti i svi treba da budemo dio nacionalnog fronta u borbi protiv dva lica istog totalitarnog i autokratskog političkog poretka”, poručio je Medojević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije