Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Vlada danas neće pasti, izbori na proljeće najbolje rješenje

Published

on

”Najbolje rješenje su izbori. Najbolje bi bilo da budu održani zajedno sa lokalnim podgoričkim izborima sljedeće godine, a da do tada stvorimo uslove, očistimo biračke spiskove…”

Lider pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je, gostujući u Jutarnjem programu TVCG da Vlada danas neće pasti, ali da to ne znači da ne treba da padne.

“Najbolje rješenje su izbori. Najbolje bi bilo da budu održani zajedno sa lokalnim podgoričkim izborima sljedeće godine, a da do tada stvorimo uslove, očistimo biračke spiskove…”, kazao je on i dodao da do daa mora doći do minimuma konsenzusa između vlasti i opozicije o tome.

Kako je dodao, najbolje rješenje u ovakvoj situaciji gdje Vlada nema podršku poslanika koji su je izabrali,je ostavka premijera.

“Krivokapić ništa nije ispoštovao, i zbog toga mora da bude smjenjen, ali ne sa DPS-om. U tom slučaju je najbolje da građani daju sud ko je kako radio i ko je pogriješio. Ali sada svi bježe od izbora, samo DF zagovara izbore”, kazao je Medojević.

“Poslije ovog bolesnog eksperimenta gdje su u Vladi slučajni prolaznici koji nikakve veze nemaju sa političkim životom, najbolje je da taj projekat proglasimo neuspješnim i da pokrenemo jedan dijalog o opštem pomirenju, da se dogovorimo oko nekih stvari koje više nikad neće biti dovedene u pitanje, neke osnovne vrijednosti, suverenost, pitanje borbe protiv kriminala…ja bih to nazvao opštecrnogorski dogovor”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije