Connect with us

Politika

MILAČIĆ: Zastavu sam palio ja, ne Savović

Published

on

"Savović je savjetnik za unutrašnju politiku, neće ići u Brisel": Milačić i Savović - Foto: Prava Crna Gora

Poslanik u Skupštini i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) nastavlja sa “produkcijom podjela” i da je on lično palio zastavu NATO Alijanse, a ne njegov politički direktor Željko Savović, kako su ga optužili u ranijem saopštenju.

“DPS dušebrižnici… on (Savović) se borio i bori se da se ne zaborave nevino stradale žrtve Crne Gore, one koje vi ne spominjete, one koje ste vi i mrtve zaboravom još jednom sahranili, njegova borba je borba za djecu Murina, sve žrtve koje je donosila i odnosila vaša nerazumna politika, sve one koji su stradali od politike čiji ste vinovnici bili upravo vi iz DPS-a”, navodi Milačić u saopštenju za medije.

On pojašnjava da ljudi koji su devedesetih jurišali na Dubrovnik, sada “upiru prstom u čiste ljude”.

“Vi koji ste lično u Dubrovniku ne palili, već sve spržili u ratu koji nije imao nikakvog smisla, u vašem ratu za mir, sa kojim pravom se javljate da upirete prstom u ljude koji nikom ništa nisu ukrali, koji su živjeli od svog rada, dok ste vi krali pa trošili sve njihovo, mislite li sada kada ste prošli da su nestale i vaše krađe”, ističe predsjednik Prave.

On je naveo i da je DPS rastao u zločinima svoje politike, zločinima u kojima su deportovali pripadnike islamske vjeroispovjesti, a onda “te iste žrtve kupovali i od njih stvarali marionete u vlasti”.

Iako je DPS, naveo je, prešao u opozicione klupe, kaže da još uvijek nije prepoznao ono za šta su ga njihovi glasači najviše kaznili – “da politika izvrtanja istine i podmetanja više nigdje ne prolazi”.

“Takvom istinom ste razarali sve čega ste se dohvatili… jer je baš Željko Savović savjetnik premijera za unutrašnju, a ne za spoljnu politiku, sa te pozicije se ne odlazi u Brisel, DPS dušebrižnici, ali se ostaje ovdje, da se bavi unutrašnjom politikom, pa i vama, da bi vaš kriminal i vaša nepočinstva što prije bila procesuirana i pravosnažno osuđena”, tvrdi Milačić.

On je kazao da je posrijedi samo blijedi pokušaj “onih koji su spaljivali ljudske sudbine, iza kojih su ostale deportacije, mučenja, građanski rat, nerasvijetljena ubistva, klanovi, šverc i ogomna krađa i uništenje nacionalnih resursa…” spriječe potpuno rasvjetljavanje svojih “nepočinstava”.

1 Comment

1 Komentar

  1. Jocko

    13.12.2020. at 18:08

    E ove tragikomedije- da stranac slusa ove gluposti pomislio bi da DPS vodi neprijateljsku politiku prema susjedima, a da je Milacic mirotvorac i da brani susjede. A onda bi se taj isti stranac zacudio kako to da je Milacicu zabranjen ulazak u sve susjedne zemlje, a Djukanovica svi docekuju rasirenih ruku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije