Connect with us

Politika

MILANOVIĆ: Crna Gora je talac nezainteresovanosti Evrope

Published

on

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović upitan da li je današnji susret sa crnogorskim predsjednikom poruka zvaničnom Beogradu, kazao je da jeste.

– Naravno da je to poruka Beogradu. To je sasvim jasno – kazao je Milanović na zajedničkoj pres konferenciji sa Predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

On je kazao da podržava Crnu Goru na putu ka EU.

– Crna Gora je trenutno talac nezaintresovanosti i zgrčenosti evropske politike. Ko god bude na vlasti sledeće godine, treba da zna jasan stav hrvatske vlasti. – kazao je Milanović.

On je istakao da se treba baviti samim sobom i da je svako treći višak.

– I Beograd je tu višak, i to iz niza razloga, i to otvoreno kažem. I Moskva kao i Brisel, u onoj mjeri u kojoj želite biti članica EU– kazao je Milanović, ističući da je Crna Gora pregovovore privela kraju.

On je kazao da ništa ne stoji na putu Crne gore i Evropske unije. Ističe da su za manje od godinu biti izbori u Francuksoj, ali smatra da se tu neće promijeniti ništa. Kao ni kada je u pitanju dolazak novog njemačkog kancelara.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorada Pupovaca, da se iz Crne Gore u Hrvatsku proširilo antisrpsko raspoloženje, Milanović ističe da se cijelog  života bori  protiv antisrpskog raspoloženja u Hrvatskoj.

– Moja cijela politička karijera je borba za pravo onih koji su slabiji, iskorišćeni i ojađeni od strane Beograda.

– To ću raditi i dalje iako prepoznajem da su se neki od njih osilili – poručio je Milanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije