Connect with us

Politika

MVP: Učinićemo sve da Srbija izruči Marovića

Published

on

Foto: twiter

Nova crnogorska Vlada će odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima, poručio je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.

“Cilj nove Vlade je ozdravljenje sveukupnih odnosa sa Srbijom po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari”, kazao je Radulović u intervjuu Danu.

On je podsjetio da je prethodna vlada, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, uskratila gostoprimstvo Vladimiru Božoviću, čime je, nakon isteka roka od 72 sata, bespovratno ukinut agreman.

“Uskraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mjera dobrosusjedskih odnosa, već ishitren čin. Nova crnogorska vlada će odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima”, kazao je Radulović.

On je kazao da će Ministarstvo vanjskih poslova iskoristiti sve mehanizme redovne diplomatske, prije svega bilateralne komunikacije sa Srbijom, da u okviru svojih ovlašćenja doprinese rješavanju pitanja izručenja Svetozara Marovića Crnoj Gori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije