Connect with us

Politika

NEMA VIŠE SKRIVANJA ZA KRIMI-DRITANA: Nakon cigareta i veleizdaje na redu je oružje?

Published

on

Kontroverzno lice koje na veliku nesreću Crne Gore već mjesecima obavlja ulogu tehničkog premijera, Dritan Abazović, zajedno sa svojim saradnicima obišao je juče kompleks Centra za obuku službenika Sektora policije posebne namjene, koji se nalazi u završnoj fazi izgradnje.

Osim što je Abazović zajedno sa svojim policijskim aparatčicima Filipom Adžićem i Zoranom Brđaninom obišao četiri objekta ukupne površine od 5.000m², i uz to izvalio nekoliko protokolarnih gluposti, fotoreporeteri su tom prilikom zabilježili veoma indikativan trenutak romanse između odlazećeg premijera i jednog komada izloženog oružja.

Kako se može vidjeti iz fotografije koja je postala hit na društvenim mrežama, Dritan je svojim sitnim radničkim šakama uzeo pištolj, prema kojem je uputio pogled pun strasti i ljubavnog naboja.

Nakon spaljivanja cigareta Milošević uhapšen, Dritan u javnosti počeo da se povezuje sa švercom

Iako se široj javnosti ovo čini kao samo bezazleni čin ljubavi prema oružju, koje je svojevremeno ispoljavao i Ranko Krivokapić, situacija je možda mnogo ozbiljnija i prijeti da eskalira u novi kriminalni poduhvat.

Ako se prisjetimo, Abazović je redovno prisustvovao spaljivanju zaplijenjenih cigareta sa svojih bliskim saradnikom i prijateljem, bivšim direktorom Uprave prihoda i carina Radem Miloševićem, koji je sada u zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta.

Iako je u istrazi Specijalnog državnog tužilaštva Rade Milošević označen kao šef kriminalne organizacije koja se bavila švercom cigareta, u javnosti se i dalje spekuliše da je Abazović, inače Miloševićev bliski prijatelj i stranački šef, morao na neki način da bude umiješan u te kriminalne radnje.

Nakon kontakta sa popovima poklonio Srbiji crnogorske svetinje i grobove naših predaka u nezapamćenom kriminalnom aktu veleizdaje

Samo nekoliko mjeseci prije hapšenja Miloševića, kontroverzni Abazović je izvršio svoj najveći kriminalno-veleizdajnički akt potpisavši sramotni, takozvani ”temeljni ugovor” sa svetosavskom sektom, poznatijom pod akronimom SPC. Isto kao u slučaju spaljivanja cigareta kad je bio okružen ovom zaplijenjenom robom, prije potpisivanja ugovora bio je okružen svetosavskim popovima, a šef takozvane SPC Prvoslav Perić je na njega ostavio poseban utisak.

Što da očekujemo nakon ovoga?

Jasno je da se nakon veleizdajničke epizode sa srpskim popovima i švercerskog izleta sa cigaretama, Dritan pokazao kao osoba veoma podložna kriminalnom uticaju. Stoga ne bi bilo začuđujuće da mu poslije intimnog kontakta sa pištoljem prilikom posjete Centru za obuku službenika Sektora policije posebne namjene, na pamet padne da za novi državni ”biznis-poduhvat” proglasi šverc oružja. S obzirom kojim putem i na koji način on i njegova vlada vode Crnu Goru, pogotovo nakon novog katastrofalnog zaduživanja, ta opcija realno i ne treba da zvuči toliko fantastično.

Ili u najmanju ruku, nakon što uskoro bude rashodovan sa mjesta premijera, Dritan može da se bavi nekom eksplicitnijom verzijom kriminala koja podrazumijeva upotrebu oružja.

B.Knežević

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije