Povežite se sa nama

Politika

Nikolić: Ako je jedno od rješenja manjinska vlada, kuca se na otvorena vrata DPS-a

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Demokratske partija socijalista, Andrija Nikolić kazao je da ta stranka nije dio konsenzusa koji su juče potpisali URA, Civis, SNP i maninske stranke, ali su principi na kojima je potpisan za njih prihvatljivi.

– To su principi na kojima počiva naša politika godinama. Crna Gora je u dubokoj krizi i svaki konstruktivan pokušaj da se izađe iz blokade sistema predstavlja pozitivan pomak i naićiće na podršku DPS. Tražimo način da dođemo što prije do smjene Vlade i vjerujem da ćemo to učiniti sa svim strankama koje baštine proevropske i građanske vrijednosti – rekao je Nikolić za TVCG.

Komentarišući kritike Memoranduma od strane dijela vladajuće koalicije, Nikolić je kazao da problemi koje većina ima datiraju od uspostavljanja mandata Vlade.

– Logično je da politički sporazum između dijela vlasti i opozicije odolazi zbog nefunkcionalnosti vlasti. Mi smo spremni da podržimo sve afirmativne principe koji se uklapaju u naše viđenje budućnosti Crne Gore. Znate da smo više puta govorili da treba se jasnije profiliše proevropska platforma, ukoliko je ovo taj korak dijela vlasti onda ga pozdravljamo i smatramo zdravim – kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, DPS preferira politička rješenja koja idu u pravcu konstruktivnog izlaska iz krize.

– Ukoliko je to moguće bez uslovljavanja DPS-a koje podrazumjeva ugrožavanje njenog dostojanstva onda smo partneri. Ako nije, tražićemo druge, jednokratne načine da skratimo mandat Vladi i na toj platformi možemo sarađivati sa bilo kime.

Upitan da li bi DPS podržao manjinsku Vladu, Nikolić je odogovorio da im je ključni cilj “prekid trenutne agonije”.

– Da li će do njega doći ne zavisi samo od nas. Nakon jedne naše inicijative mnoge stvari su postale jasnije. Uslijedla je inicijativa DF-a koji je najavio skraćenje mandata Skupštini, a onda i jučerašnji memorandum. Imamo više političkih inicijativa i to je proizvod nesaglasja unutar vladajuće koalicije i njene nemogućnosti da isporuči rezultate. Ako je to (manjinska vlada) jedna od tema, kuca se na otvorena vrata DPS-a – kazao je on.

Ponovio je da su za DPS, ipak, najpoštenije rješenje vanredni parlamentarni izbori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije