Connect with us

Politika

Nikolić: Ako je jedno od rješenja manjinska vlada, kuca se na otvorena vrata DPS-a

Published

on

Poslanik Demokratske partija socijalista, Andrija Nikolić kazao je da ta stranka nije dio konsenzusa koji su juče potpisali URA, Civis, SNP i maninske stranke, ali su principi na kojima je potpisan za njih prihvatljivi.

– To su principi na kojima počiva naša politika godinama. Crna Gora je u dubokoj krizi i svaki konstruktivan pokušaj da se izađe iz blokade sistema predstavlja pozitivan pomak i naićiće na podršku DPS. Tražimo način da dođemo što prije do smjene Vlade i vjerujem da ćemo to učiniti sa svim strankama koje baštine proevropske i građanske vrijednosti – rekao je Nikolić za TVCG.

Komentarišući kritike Memoranduma od strane dijela vladajuće koalicije, Nikolić je kazao da problemi koje većina ima datiraju od uspostavljanja mandata Vlade.

– Logično je da politički sporazum između dijela vlasti i opozicije odolazi zbog nefunkcionalnosti vlasti. Mi smo spremni da podržimo sve afirmativne principe koji se uklapaju u naše viđenje budućnosti Crne Gore. Znate da smo više puta govorili da treba se jasnije profiliše proevropska platforma, ukoliko je ovo taj korak dijela vlasti onda ga pozdravljamo i smatramo zdravim – kazao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, DPS preferira politička rješenja koja idu u pravcu konstruktivnog izlaska iz krize.

– Ukoliko je to moguće bez uslovljavanja DPS-a koje podrazumjeva ugrožavanje njenog dostojanstva onda smo partneri. Ako nije, tražićemo druge, jednokratne načine da skratimo mandat Vladi i na toj platformi možemo sarađivati sa bilo kime.

Upitan da li bi DPS podržao manjinsku Vladu, Nikolić je odogovorio da im je ključni cilj “prekid trenutne agonije”.

– Da li će do njega doći ne zavisi samo od nas. Nakon jedne naše inicijative mnoge stvari su postale jasnije. Uslijedla je inicijativa DF-a koji je najavio skraćenje mandata Skupštini, a onda i jučerašnji memorandum. Imamo više političkih inicijativa i to je proizvod nesaglasja unutar vladajuće koalicije i njene nemogućnosti da isporuči rezultate. Ako je to (manjinska vlada) jedna od tema, kuca se na otvorena vrata DPS-a – kazao je on.

Ponovio je da su za DPS, ipak, najpoštenije rješenje vanredni parlamentarni izbori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije