Povežite se sa nama

Politika

NIMANBEGU RAMI: Raduju nas proevropska vizija i razvoj Albanije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanik Force u Skupštini Crne Gore Genci Nimanbegu čestitao je Ediju Rani pobjedu, na parlamentarnim izborima u Albaniji, održanim 25. aprila.

“Parlamentarni izbori održani ove nedelje u Albaniji, koji su uslijedili nakon perioda napetosti između dva politička dijela u samoj Albaniji, od velike su važnosti kao demokratski proces u vašoj državi, ali ne samo za samu Albaniju, već i za demokratske procese za čitav region”, naveo je Nimanbegu.

Tranzitna društva na zapadnom Balkanu, kako kaže, zasigurno imaju demokratske nedostatke, ali je, kako dodaje, uvjeren da će oni biti svakim danom sve manji dok polazimo prema velikoj porodici Evropske unije.

“Ne kao izgovor, ali svaki put se moramo prisjetiti da iz prošlosti imamo otvorenih pitanja koja komplikuju naš zajednički put. Ostaci od prošlosti su još više otežali posao koji je pred vama. Mi, Albanci iz Ulcinja, Tuzi, Plava i Gusinja, iz Krajine(Ostros), Ane Maljit i Rožaja, svjedoci smo koliko se naša matična država razvila od 1992. godine do sada. Ali naravno, i mi kao i vaš narod, želimo više i brže, pravednije i moćnije za Albaniju i njen narod”, naveo je Nimanbegu.

Kaže da se raduje proevropskoj viziji i vidljivom razvoju Skadra, Drača, Tirane i Valone, i razvoju svakog dijela Albanije.

“Stoga vam od srca čestitam na pobjedi Socijalističke partije na parlamentarnim izborima 25. aprila 2021. Ovaj rezultat vam daje snagu da nastavite vlast u Albaniji. Molimo vas da ovu snagu iskoristite mudro i velikodušno za cijeli vaš narod. Naravno, mi smo ovdje da nastavimo saradnju sa vama sa položaja jednog autohtonog naroda u svojim zemljištima, koji će biti most povezivanja i u ovim vremenima kada su izazovi najveći u poslednjoj deceniji”, zaključio je Nimanbegu u čestitki.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije