Connect with us

Politika

NOVA INICIJATIVA: Krivokapić ponudio rekonstrukciju Vlade sa novim ekspertima, DF odbio

Published

on

Izvori Pobjede iz vrha parlamentarne većine vjeruju da je Krivokapićeva inicijativa mamac i kupovina kako bi Vlada pregurala glasanje o budžetu i da je premijer ohrabren nakon što je povučena inicijativa za nepovjerenje Vladi, a DF saopštio da nema dovoljno potpisa parlamentarne većine za inicijativu o skraćenju mandata parlamentu

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić ponudio je na sastanku sa predstavnicima parlamentarne većine rekonstrukciju Vlade sa novim ekspertima, bliskim strankama, koji nijesu poznati u široj javnosti, što je Demokratski front odbio.

To su nam saopštila dva izvora Pobjede iz vrha parlamentarne većine, navodeći da smatraju da je u pitanju kupovina vremena i svojevrsno lobiranje za usvajanje budžeta, jer je Krivokapić rekao da misli da je Dritan Abazović protiv te ideje.

Tu informaciju je potvrdio i šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović koji je rekao da u toj inicijativi nema ništa novo.

– Krivokapić je ponudio opciju sa novim nestranačkim ličnostima – novi rizici, novi nepoznati ljudi, na šta mi ne možemo da pristanemo. To samo podrazumijeva da jednog takozvanog eksperta zamijenimo drugim. Nema Crna Gora vremena za probe – rekao je Radunović u izjavi za medije.

Po Krivokapićevoj ideji, koju je predstavio dijelu parlamentarne većine, ti novi eksperti bi bili bliski strankama, ali ne na istaknutim stranačkim pozicijima što isključuje iz kombinatorike predsjednike, potpredsjednike, poslanike i istaknutije stranačke funkcionere.

Izvori Pobjede iz vrha parlamentarne većine vjeruju da je Krivokapićeva ideja mamac kako bi Vlada pregurala glasanje o budžetu i da je premijer ohrabren nakon što je povučena inicijativa za nepovjerenje Vladi, a Demokratski front saopštio da nema dovoljno potpisa unutar parlamentarne većine za inicijativu o skraćenju mandata parlamentu.

– Takva ponuda je potencijalno apsolutno neprihvatljiva i ne uključuje stranačke lidere sa kojima bi bila osvježena Vlada – kazao je izvor Pobjede.

Iz parlamentarne većine su mu, kako je rekao izvor Pobjede, saopštili da izađe u javnost i to ponudi strankama javno jer mu – ne vjeruju ništa.

– Krivokapiću ništa ne vjerujemo, ako ima ideju neka je saopšti javno, a ne kao mamac u razgovorima o budžetu – rekao je izvor Pobjede.

O mogućoj novoj političkoj inicijativi govorio je javno i šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene Branko Radulović, ali je nije apriori odbio.

– Govorili smo i o političkim temama, mnoge znakove pitanja smo pretočili u nešto što može biti nova inicijativa iz ove kuće, da se još jednom presaberemo i vidimo da li možemo nas 41 da funkcionišemo za dobro Crne Gore – rekao je Radulović ne želeći dalje da objašnjava njegovu poruku.

Krivokapić je, kako je Pobjeda ranije pisala, u septembru ponudio rekonstrukciju Vlade manjinskim strankama, a ponuda uključuje dva ministarstva i potpredsjedničko mjesto u Vladi i to kao zamjena za Građanski pokret Ura.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije