Povežite se sa nama

Politika

NOVA KOLICIJA NA POMOLU?: Usvojen Zakon o unutrašnjim poslovima uz glasove DPS-a i Ure

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima koje je predložila Demokratska partija socijalista, glasovima opozicije i poslanika Ure.

Na početku sjednice poslanici su usvojili izmjene Zakona o sportu, koje je predložila Vlada, a kojima se taj zakonski akt usaglašava sa međunarodnim standardima u oblasti antidopinga.

Prije izjašnjavanja o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima, koje odnose na članove tog akta kojima su definisana prava, obaveze, odgovornosti i prestanak mandata direktora policije.

Milan Knežević je prije izjašnjavanja o tom aktu zamolio Uru da ne glasa za taj akt.

-Ako to uradite biće vam peti put u ovom sazivu da zajedno glasate suštinske zakone sa DPS-om. Ispašće da ste više puta glasali sa DPS-om takve akte nego sa partnerima iz vlasti koji su vašeg predsjednika izabrali za potpredsjednika Vlade- naveo je Knežević.

On je dodao da DF nije odustao od modela rekonstruisane političko-ekspertske Vlade, već je Abazović odbacio tu mogućnost, “tražeći da bude premijer i manjinsku podršku za takvu Vladu”.

Miloš Konatar iz Ure je kazao da će se ta partija uvijek voditi interesima građanima.

-Da li to znači da Front ne bi glasao za članstvo u EU ako DPS bude glasao za to. Ne interesuje me od koga dolazi predlog već kakav je i uvijek ćemo podržati ono što je u interesu građana- naveo je Konatar.

Danijel Živković iz DPS-a je kazao da su predložili izmjene jer aktuelni akt nije u skladu sa tekovinama Evropske unije.

Knežević je ocijenio da predloženi akt se ne donosi zbog interesa građana, već je zakon nastao kao posljedica sukoba premijera Zdravka Krivokapića i Abazovića zbog dešavanja tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

-Kada je Krivokapić indirektno optužio direktora policije Zorana Brđanina i Sergeja Sekulovića za puzujaći državni udar a Abazović uzvratio da će mu srušiti Vladu. Ovdje se ne radi o interesima građanima već o nečijim foteljima u bezbjednosnom sektoru- naveo je Knežević.

Konatar je naveo da su Izmjene zakona predate u proceduru prije dešavanja na Cetinju.

-A vi ga predstavljate kao da će DPS preuzeti MUP i policiju. Vi ste rekli da nećete sa nama a u istoj rečenici govorite uputićemo vam poziv na razgovor- naveo je Konatar.

Knežević je potom pitao Bečića da li je dobro shvatio da nema potrebe da šalju platformu o izlasku iz političke krize.

-Ako je to tačno onda je to novo činjenično stanje i tražim pauzu da bi se konsultovali i obratili javnosti, jer je očigledno URA proglasila kraj ove većine- naveo je Knežević.

Konatar je kazao da ga ne interesuje šta će da radi DF.

-Front kada je uvijek pozvao na razgovor uvijek smo se odazvali na taj poziv. Šta će da radi Front to je na njima, ne na meni- naveo je Konatar.

Zakon o unutrašnjim poslovima je usvojen uz glasove opozicije i troje poslanika Ure, dok su protiv bili poslanici Fronta a Demokrate uzdržane.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije