Connect with us

Politika

OGORČEN ODNOSOM PREMA TUZIMA: Đeljošaj se Stejt departmentu žalio na Vladu

Published

on

Opština Tuzi za pet mjeseci Vladi Zdravka Krivokapića poslala je 17 dopisa, osam urgencija, 20 zahtjeva, četiri inicijative, jednu opomenu i jednu informaciju, a dobili su svega pet odgovora, saopštio je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, piše Dan.

Đeljošaj je ogorčen je odnosom Vlade prema najmlađoj opštini u Crnoj Gori i zahtijeva da se sve to što prije promijeni.

“Opštine i Vlada su dva sistema institucija koje su blisko vezane u svojim nadležnostima i moraju da sarađuju kako bi građanima pružili ono što očekuju od lokalne samouprave. Nažalost, evo skoro pola godine, prestala je funkcija Vlade, jer ona za Opštinu Tuzi ne postoji”, naveo je Đelošaj.

Vlada ih, tvrdi, diskriminiše i ne sarađuju.

“Razlozi su različiti, ali najviše zbog mržnje koje imaju prema narodu koji živi na ovim prostorima. Uputili smo u ovoj godini na desetine i desetine dopisa, urgencija, zahtjeva, informacija, opomena ali nažalost imamo povratnu informaciju samo na četiri, pet njih. Ovo pokazuje da ova Vlada na organizovan način, radi na urušavanju Opštine Tuzi, kao krajnji cilj. Poslaću im poruku, koja je odavno poslata Slobodanu Miloševiću, a pošto ne vidimo razliku u politici prema nama, „Ne brini moja Malesijo, jer imaš svoje sinove u Americi” rekao je Đeljošaj.

Ističe da ovakav odnos Vlade Crne Gore utiče na ekonomski razvoj Opštine Tuzi.

“Ovakav odnos Vlade puno šteti u privlačenju i realizaciji investicija koje su u pripremi i sigurno da se ovim odugovlači ekonomski razvoj Opštine Tuzi. Ali neće uspjeti u tome”, kaže Đeljošaj.

Predsjednik Opštine Tuzi o lošim odnosima sa Vladom obavijestio je međunarodne partnere.

“O tome sam obavijestio sve međunarodne partnere, pa sve do deska za Crna Goru u Stejt departmentu, gdje su u direktnoj komunikaciji bili naši lobisti i albansko-američke organizacije. Bez obzira na pokušaj urušavanja najmlađe opštine u Crnoj Gori, opština funkcioniše i izvršava sve obaveze prema građanima i investitorima, sprovodi po planu kapitalni budžet. Nećemo zavisiti od onih koji žele najgore jednoj cijeloj opštini u državi gdje vladaju. Ogromnu podršku koju sam dobio na izborima, sada je još veća i snažnija. Kada imate podršku građana, ali i partnera i odlične odnose i timski rad u opštini izdržaćemo i ove udare “, rekao je Nik Đeljošaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije