Connect with us

Politika

OPOZICIJA RADULOVIĆU: Stali ste u zaštitu tuđe države, naučite posao

Published

on

Opozicione partije osudile su izjavu šefa diplomatije Đorđa Radulovića o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, koji je za Dan rekao da je u pitanju bio ishitren čin.

“Proglašenje Božovića personom non grata nije nikakav ishitren, već zakasnio čin, imajući u vidu da se bivši ambasador umjesto diplomatskim više bavio političkim stvarima i miješanjem u unutrašnja pitanja Crne Gore”, kaže Član Predsjedništva i portparol SDP-a Mirko Stanić

“Nijedna država koja elementarno drži do državnog i nacionalnog dostojanstva ne toleriše takvo ponašanje, pa bi bilo dobro da novi ministar nauči da je posao diplomatije između ostalog i da, kroz konkretne djela, štiti dostojanstvo države”, kazao je Stanić.

.”Izjava gdina Radulovića je nedostojna funkcije ministra vanjskih poslova Crne Gore. Ključno pravilo diplomatije je suzdržavanje od izjava i ocjena koje vrijeđaju građane i zemlju domaćina. Slavljenje Podgoričke skupštine u današnjem vremenu, novi je poziv na ukidanje Crne Gore”, napisao je poslanik DPS-a Andrija Nikolić na Tviteru.

Ovom izjavom Radulović je stao u zaštitu tuđe, a ne svoje države, smatraju  Socijaldemokrate.

“Prva zvanična izjava ministra Radulovića je u najmanju ruku skandalozna i predstavlja poniženje za našu državu i njeno dostojanstvo, koju bi po prirodi stvari on prvi kao ministar vanjskih poslova trebao da brani. Umjesto toga je uradio suprotno, stao je u zaštitu tuđe, a ne sopstvene države”, saopštio je SD.

Iz Liberalne partije kažu, da  se ne radi o osobi sa iskustvom u diplomatiji, “pomislili bi smo da je u pitanju i neznanje, ovako je očigledno samo guranje glave u pijesak i neodgovoran odnos prema državnoj politici i nacionalnim interesima.”

Dodaju da je servilan odnos ministra vanjskih poslova, koji bi morao da brani nacionalne interese po svaku cijenu, loša poruka Crne Gore region, ali i svijetu.

“Dolazimo, nažalost, u neprihvatljivu situaciju da se najviši vladini funkcioneri ponovo brinu više za tuđe nego za interese svojih građana i države. Da li to iz razloga da se ne bi zamjerili mentorima i nalogodavcima svoje Vlade ili je u pitanju nešto drugo, ostaje nejasno”, zaključuju iz LP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije