Povežite se sa nama

Politika

’’OSLOBODIOCI’’ ODAHNULI, ČLANSTVO ZADOVOLJNO: Odluka predsjednika došla u pravo vrijeme, da se više ne brukamo!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Takozvani ”pobjednici izbora 2020. godine”, sedmicama su vodili jalove i na momente tragikomične pregovore o formiranju vlade. Nakon osam sastanaka se nijesu mogli dogovoriti, pa je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović morao po sili Ustava da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini, što je sigurno došlo kao veliko olakšanje za učesnike mučnih pregovora.

Ipak, takozvani ’’oslobodioci’’ ne bi bili to što jesu – gomila političkih diletanata i bukača, da nijesu napravili izlaznu strategiju na koju će se u okviru predstojeće izborne kampanje ’’vaditi’’ pred biračima za to što su bili nesposobni da formiraju Vladu.

Proturili su blef u vidu ”usmene” podrške 41 poslanika koji su navodno podržavali da politički rashodovani penzioner Miodrag Lekić bude mandatar. Osim toga najveća politička prevara u crnogorskoj istoriji URA na čelu sa veleizdajnikom Dritanom Abazovićem, naknadno je potpisala podršku Lekiću i to nakon što je predlog predsjednika Đukanovića o skraćenju mandata već stigao u Skupštinu!?

Samo da vi rečemo, nijesmo mi nesposobni, no je Milo kriv što se nijesmo umjeli dogovorit’!

Jasno je da je sve to bilo samo priprema da okrive Đukanovića za svoje brljotine, nesposobnost i infantilnost zbog kojih nije došlo do dogovora o formiranju Vlade.

Zato i ne čude izjave vječitih opozicionara iz DF-a da je ’’Đukanović prekršio Ustav na način što nije pozvao Lekića na konstultacije’’.

’’Danas smo predložili da predsjednik parlamenta danas raspiše vanredne predsjedničke izbore, kako bi spriječili Đukanovića da donosi neodgovorne odluke poput ove’’, kazao je u utorak jedan od lidera DF-a Andrija Rajo Mandić.

Njegov kolega Milan Pipun Knežević je bio još oštriji u prebacivanju sopstvene odgovornosti na Đukanovića optuživši predsjednika države da je ’’pokušao državni udar’’, kao i da predsjednica Skupštine ’’treba da raspiše vanredne predsjedničke izbore’’.

Milo je kriv! Jes, bez vlade osta’!

I pojedini nepismeni pripadnici ’’oslobodilaca’’ čak su govorili da Đukanović da mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću “i smanji mogućnost eskalacije sukoba”.

Međutim, sve je ovo samo paravan za birače, jer nakon dvije godine društveno-političkog propadanja, ubrzane integracije u okvire ”srpskog sveta” i pada dvije katastrofalne vlade, politički diletanti i sluge zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, pokazali su da su potpuno nesposobni da vode neku mjesnu zajednicu, a kamo li državu.

Stoga i ne čude reakcije članstva partija koje pripadaju korpusu takozvanih ’’oslobodilaca’’, koji su maltene odahnuli nakon što je predsjednik Đukanović poslao predlog o skraćenju mandata Skupštini.

’’Krivo nam je što nijesmo formirali vladu, ali kada vidimo kako su tekli pregovori, i kakvo je trenutno stanje u državi donekle nam je drago što se sve ovako završilo. Jer jasno je da se formirala vlada, bila bi još gora od prethodne dvije, i povukla bi Crnu Goru na dno. Stoga je možda ovako i najbolje’’, rečeno je reporteru portala Aktuelno u neformalnom razgovoru iz glasačkog tabora DF-a.

Odahnuli! Možda bude i nekih litija da se narod zabavi!

I članstvo Demokrata je sličnog stava.

’’Bolje je što je sve propalo, jer nijesmo mogli više da gledamo kako se predstavnici partije za koju smo glasali brukaju. Možda je ovako i najbolje, da se ide na izbore i da se vratimo u opoziciju gdje se najbolje osjećamo’’, zabilježena je rezigniranost glasača Demokrata.

Pokušali smo da stupimo i u kontakt sa glasačima URA, ali izgleda da ih je toliko sramota što su glas dali ovoj partiji, da niko ne želi da prizna da je njen član ili simpatizer.

Što se tiče Prave i SNP-a, sumnja se da te partije nemaju više članstvo, pa se nijesmo ni trudili da pronađemo njihove eventualne simpatizere.

U.P.A.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije