Connect with us

Politika

OZAN: Erdogan uskoro stiže u Crnu Goru

Published

on

Redžep Tajip Erdogan uskoro stiže u Crnu Goru, saopštila je ambasadorka Turske Songul Ozan odgovarajući na pitanje CdM-a kada se može očekivati posjeta turskog predsjednika.

Ona je na sastanku sa novinarima u turskoj rezidenciji istakla izuzetnu važnost ove posjete.

– Crna Gora je u turskim medijima prepoznata kao sjajna turistička destinacja, sjajna za provesti medeni mjesec. U Turskoj svi vole Crnu Goru – navela je Ozan.

Kako je istakla, Turci Crnu Goru vide kao mirnu i prijateljsku zemlju, i zato su spremni da ovdje pokrenu biznis.

– Mnogo je kompanija koje ovdje posluju. Imamo interesovanje za organskom proizvodnjom. U Portonovom gotovo sve firme koje su tamo radile su bile turske. Oko 2.000 turskih radnika je radilo u Portonovom. Na brojnim gradilištima ima veliki broj turskih radnika. Oko 3.500 turskih firmi registrovano je u Crnoj Gori, ali mislim da je oko 400 aktivno – dodala je Ozan.

Ambasadorka je navela i da su blizu rješenja za Toščelik, kojim od 2012. godine gazduje turski holding Tosjali.

Tamo se radnici mjesecima žale da rade u veoma teškim uslovima, da fali radne snage u ključnim pogonima, da od zarade jedva preživljavaju, te da su nadležni u fabrici ostali “gluvi” na njihove zahtjeve.

– Nećemo odlaziti iz Crne Gore. Toščelik je jedna od najvažnijih turskih kompanija u proizvodnji željeza. Njihovo prisustvo je dobro za Crnu Goru. Podržavam tu investiciju i želimo da nastave. Sa ministarstvom ekonomije vode se razgovori i vjerujemo da će oni biti pozitivni i da će ta investicija dati doprinos crnogorskoj ekonomiji. Smatramo da su kvakve investicije važne za Crnu Goru – dodala je Ozan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije